В Азії виявили рибу-огірок і рослини, які їдять щурів

Поділитися
За повідомленнями Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), у минулому році в районі річки Меконг зоологи виявили більше 200 нових видів рослин і тварин. Серед них ящірки, які бувають тільки жіночої статі, риби-огірки, рослини, які харчуються птахами та щурами, пише The Telegraph.

Довжина азіатської річки Меконг становить 4500 кілометрів, вона протікає на території Камбоджі, Лаосу, В'єтнаму, Таїланду, М'янми і південно-китайської провінції Юньнань. Представники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) днями оприлюднили доповідь, в якій йде мова, що в цьому великому регіоні у минулому році зоологи кожні два дні натикалися на невідомі науці види тварин і рослин. Усього незнайомих людині представників флори і фауни знайшлося більше 200 видів.

До числа унікальних "живих" знахідок входить новий вид кирпатої мавпи з чубком як у Елвіса Преслі, яка під час дощу ховає голову між колінами, щоб волога не потрапила в її високо задертий ніс. Ці чудернацькі примати живуть у гірській області М'янми під назвою Качин. Окрім того, вчених вразив унікальний вид ящірок, які бувають тільки жіночої статі. Для продовження роду їм не потрібен самець, ці плазуни розмножуються поділом.

Також до списку WWF увійшли "психоделічний" гекон з яскраво-помаранчевими лапами, жовтою шиєю і синьо-сірим тілом, риби, що за формою і кольором нагадують огірки, і п'ять різновидів хижих рослин, які харчуються птахами і навіть щурами. Втім, як зазначив представник Фонду Стюарт Чепмен, багато із щойно відкритих видів тварин можуть зникнути ще до того, як будуть вивчені - частина з них перебуває на межі вимирання. Причин цього є декілька. Одних тварин можуть буквально з'їсти більш великі хижаки, інших відловлюють і перепродують за кордон, на третіх полюють. Так, наприклад, місцевих носорогів відстрілюють заради їхніх рогів, які є важливим інгредієнтом у традиційній азіатській медицині.

New species discovered every two days in the Mekong from WWF on Vimeo.

Представники WWF надіслали відкриті листи державам, розташованим в районі річки Меконг, із проханням вкласти додаткові кошти в охорону місцевої дикої природи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі