Польща надасть МВФ кредит

Поділитися
© блог Лесі Оробець
Польща надасть МВФ шість мільярдів євро у кредит. Про це заявив міністр фінансів країни Яцек Ростовський.

Відповідні кошти буде виділено з резервів Нацбанку Польщі та надано у кілька траншів. Якщо економічне становище країни погіршиться, видачу кредиту буде припинено.

Євросоюз звернеться за кредитною підтримкою до Великобританії: європейські чиновники мають намір попросити для МВФ 25 мільярдів фунтів стерлінгів (30,9 мільярда євро) в борг.

За підсумками чергового саміту ЄС на початку грудня стало відомо, що країни Євросоюзу вирішили надати МВФ додатково 200 мільярдів євро для допомоги країнам з високим рівнем державного боргу.

Польща опинилася серед інших країн, які отримували раніше кредити від МВФ, до яких керівництво ЄС звернулося по допомогу. У січні МВФ ухвалила надання Варшаві кредитної лінії у розмірі 30 мільярдів євро терміном на два роки, але польські чиновники пообіцяли запитувати ці кошти лише в разі крайньої необхідності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі