HTC програла Apple у патентній суперечці у США

Поділитися
© nanobiotechnews.com
Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) визнала, що в деяких Android-смартфонах тайванського виробника HTC порушуються патентні права компанії Apple, йдеться в повідомленні на сайті ITC.

Комісія звузила первісну скаргу і визнала правомірність лише кількох претензій Apple, що стосуються, наприклад, технологій знайти номер телефону або адреси з електронного листа та автоматичного використання цих даних в іншій програмі. Однак з 19 квітня 2012 року HTC не зможе легально імпортувати і продавати смартфони, які порушують ці патенти, у США.

HTC заявила, що адаптує або видалить суперечні технології з урахуванням претензій Apple до цього терміну, пише The Wall Street Journal. Яких саме смартфонів HTC стосується це рішення, не уточнюється. За словами головного юриста HTC Грейс Лей (Grace Lei), суперечні технології стосуються "незначної функції користувальницького інтерфейсу", і компанія має намір видалити їх зі своїх смартфонів.

У той же час, оскільки рішення ITC стосується не власного апаратного забезпечення HTC, а функції програмної платформи Android, воно може вплинути на інші юридичні суперечки Apple з Android-виробниками у США, відзначає The New York Times. Зокрема, Apple веде судове протистояння з виробником Android-смартфонів Samsung.

Apple є лідером за ринковою часткою у США серед виробників смартфонів за підсумками третього кварталу 2011 року, проте в сумі Android-виробники випереджають її на американському ринку.

Регулятори вже не вперше стають на бік Apple у патентних суперечках з HTC. У жовтні суддя ITC попередньо відхилив скаргу патентну HTC до Apple з вимогою заборонити продаж на ринку США iPhone, iPad і плеєрів iPod. Минулого місяця комісія не виявила порушень патентів компанії S3 Graphics, до завершення операції з поглинання якою близька HTC, з боку Apple, припинивши розслідування за відповідною скаргою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі