ФДМ вже отримав заявки на купівлю акцій "Донецькобленерго" і "Дніпроенерго" - джерело

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Фонд державного майна (ФДМ) отримав дві заявки на участь у конкурсі з продажу 40,061% акцій обласної компанії "Донецькобленерго", і одну заявку на участь у конкурсі з продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" повідомило джерело в уряді у вівторок.

Він нагадав, що термін подачі заявок на ці конкурси, які мають відбутися 11 січня, закінчується 3 січня о 18:00.

У прес-службі ФДМ повідомили, що інформація про подачу заявок на обидва конкурси буде оприлюднена після 18:00 у вівторок.

Раніше ФДМ повідомляв, що інтерес до конкурсів з продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя) і 40,061% акцій "Донецькобленерго", що призначені на 11 січня, виявили по три компанії.

Початкова ціна продажу 1 млн 491,858 тис. акцій "Дніпроенерго" складає 1,174 млрд грн, 26 млн 246,875 тис. акцій "Донецкоблэнерго" - 449,5 млн грн.

Учасник конкурсу з купівлі акцій "Дніпроенерго" повинен три останні роки або сам виробляти електроенергію в об'ємі мінімум 30% від обсягу виробництва "Дніпроенерго", або володіти такою компанією-виробником електроенергії. У разі перемоги покупець має узяти зобов'язання поставляти на ТЕС не менше 70% вугілля українського походження.

Для участі в конкурсі з приватизації "Донецькобленерго" покупцеві потрібно три останні роки або самостійно передавати і поставляти електроенергію в об'ємі мінімум 30% від об'ємів обленерго або володіти компанією, що енергозабезпечує, з такими об'ємами постачання і передачі.

Учасники ринку називають найбільш вірогідним переможцем обох конкурсів енергохолдинг ДТЕК, якому вже належить 30,59% акцій "Донецькобленерго" і 47,55% "Дніпроенерго".

Як повідомлялося, ДТЕК у кінці 2011 року виграв два перші конкурси з продажу 25% "Київенерго" і 45,103% "Західенерго", в яких він також був другим за величиною акціонером після держави .

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі