Податківці викрили два «конверти» з оборотом у 1,5 млрд грн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Працівники податкової міліції Державної податкової служби (ДПС) України припинено діяльність двох потужних «конвертів» у Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Сфера їх діяльності охоплювала практично всю Україну, а через їх рахунки було проконвертовано близько 1,5 млрд грн.

Так, до складу виявленого на Кіровоградщині «конвертаційного центру» входили майже три десятки підприємств з ознаками фіктивності, а «обслуговував» він більше трьохсот реально діючих підприємств фактично з усіх регіонів держави.

Крім очільників, до складу злочинної групи входило майже два десятка осіб, які виконували функції економістів, бухгалтерів, системних адміністраторів, кур’єрів, охоронців та директорів фіктивних суб’єктів господарської діяльності.

В ході проведення слідчо-оперативних дій, з’ясувалось, що через рахунки центру було проконвертовано понад 800 млн грн та незаконно сформовано податкових кредит для суб’єктів господарювання реального сектору на суму більше 156 млн грн.

Зокрема, серед основних «клієнтів» центру виявлено ряд крупних підприємств агропромислового комплексу регіону, кожне з яких за допомогою конвертаторів штучно сформувало податковий кредит на суму від 4 до 10 млн грн.

Не менш потужний конвертаційний центр було виявлено працівниками податкової міліції на Дніпропетровщині. До його складу входило 22 підприємства з ознаками фіктивності, через рахунки яких шахраями було проконвертовано близько 700 млн грн.

Окрім стандартного набору тіньової бухгалтерії оперативники вилучили у його організаторів кілька посвідчень різноманітних антикорупційних організацій, які використовувались для прикриття злочинної діяльності.

Загалом, під час проведення широкомасштабних заходів по відпрацюванню цих міжрегіональних злочинних угруповань працівниками підрозділів податкової міліції було вилучено близько 2 млн грн готівкових коштів.

Наразі за даними фактами порушено кримінальні справи. Головних фігурантів затримано. Встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконного бізнесу, та контрагенти конвертаторів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі