Ярошенко агітував українських банкірів позичати побільше грошей уряду

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністерство фінансів України планує в 2012 р. надавати перевагу внутрішнім запозиченням над зовнішніми. Про це повідомив голова міністерства Федір Ярошенко під час зустрічі з банками - первинними дилерами на ринку державних цінних паперів у Києві у вівторок, 10 січня.

"Основним завданням боргової політики є оптимізація державного боргу таким чином, щоб він виступав інструментом економічного зростання в державі, а не був борговим тягарем для економіки. У цьому питанні нам необхідно об'єднати зусилля на основі конструктивного діалогу та погоджених спільних дій", - заявив Ф.Ярошенко.

Відзначимо, до первинних ділерів належать: ПАТ "Укрексім банк", ПАТ "Ерсте Банк", ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "УкрСиббанк", ПАТ "ОТП Банк", ПАТ "Сітібанк", ВАТ "УніКредит Банк", АТ "Сбербанк Росії", "Ощадбанк", ПАТ "ІНГ Банк Україна", ПАТ "АКБ "Київ", ПАТ "Укргазбанк", ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "Дельта Банк", ПАТ КБ "Хрещатик", ПАТ "КБ Надра".

Також нагадаємо, що в кінці 2011 року Рада на прохання Кабміну дозволила уряду запозичувати всередині країни в іноземній валюті - ринку були запропоновані нові інструменти - індексовані і деноміновані в доларах ОВДП. Найбільший обсяг коштів Мінфін зміг залучити лише на першому аукціоні, надалі банки вже не так охоче позичали державі валюту.

У Мінфіні вирішили ввести в поточному році практику постійних зустрічей з банкірами.

Як писало ZN.UA, на думку експертів, найбільш реальними кредиторами для України в 2012 році будуть саме російські банки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі