Янукович пропонує удвічі зменшити вартість товарів, що ввозяться без ПДВ і мита

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович запропонував у два рази зменшити вартість товарів, які українці можуть ввозити з-за кордону без сплати мит і ПДВ - із затвердженої у новій редакції Митного кодексу 1 тис. євро до 500 євро.

Про це йдеться в зауваженнях голови держави до нової редакції Митного кодексу, до якого він застосував право вето.

Як повідомлялося, у листопаді Верховна Рада проголосувала за збільшення максимальної вартості товарів з нинішніх 200 євро до 1000 євро (раніше пропонувалося збільшити поріг до 2000 євро).

Однак, на думку президента, запропонований новим Митним кодексом спосіб регулювання цього питання "не може бути підтримано". Свою позицію він аргументує тим, що таке збільшення призведе до скорочення доходів державного бюджету від ввізного мита і ПДВ. Окрім того, вважає він, така норма буде сприяти тінізації зовнішньоекономічної діяльності через можливу переорієнтацію значного обсягу зовнішньоекономічних операцій з товарного на нетоварний оборот.

У зв'язку з цим В.Янукович запропонував знизити поріг безмитного ввезення фізособами товарів ручної поклажі з 1000 до 500 євро, залишивши 1000 євро тільки для пунктів пропуску в аеропортах.

Нагадаємо, у першому читанні МК Рада підняла поріг у десять разів - до 2 тис. євро (за вагою - 30 кг). Але пізніше Держмитниця попросила депутатів встановити поріг у 500 євро, щоб не створювати сприятливих умов для торгівлі значим обсягом товарів без оподаткування, оскільки в ЄС діє аналогічне обмеження у 300-450 євро на людину.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі