З початку року Україна різко скоротила відбір імпортного газу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З початку року Україна різко - майже у три рази - скоротила відбір імпортного газу.

Такими є оперативні дані російського державного підприємства "Центральне диспетчерське управління паливно-енергетичного комплексу" (ДП "ЦДУ ПЕК"), повідомляє "Інтерфакс".

Зокрема, якщо у кінці 2011 року щодобові відбори становили 100-110 млн кубометрів, то з початку січня вони стали неухильно знижуватися і до понеділка 9 січня впали до 33,3 млн кубометрів. Найбільше скоротив закупівлі Ostchem Holding Дмитра Фірташа - майже у 6 разів - з 23 до символічних 4 млн кубометрів на добу.

Загалом у 2011 році, за даними ЦДУ ПЕК, в Україну було здійснено постачання 44,7 млрд кубометрів імпортного газу, у тому числі 39,175 млрд кубометрів отримала державна НАК "Нафтогаз України", ще 5,53 млрд кубометрів туркменського газу вибрав незалежний імпортер Ostchem Holding Д.Фірташа.

Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко у черговий раз заявив, що Україна практично у два рази - з 52 до 27 млрд куб. метрів - має намір скоротити закупівлю природного газу у "Газпрому". У відповідь на це глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що це всього лише "одностороннє рішення України", і домовлятися з приводу цього потрібно було ще за півроку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі