У нашій Галактиці - 10 млрд планет, схожих на Землю

Поділитися
Наша Галактика - Чумацький шлях - містить щонайменше 100 мільярдів планет і 10 мільярдів планет, схожих на Землю, свідчить статистичне дослідження на базі пошуку планет за межами Сонячної системи методом гравітаційного мікролінзування, опубліковане в журналі Nature.

«Ми прийшли до висновку, що планети навколо зірок - не виняток, а правило», - пишуть автори статті, група вчених під керівництвом Арно Кассана (Arnaud Cassan) з паризького Інституту астрофізики.

Зараз науковцям відомо більше 700 планет за межами нашої планетної системи. Більшість із них було виявлено або з аналізу гравітаційного впливу планети на свою зірку (метод променевих швидкостей), або з послаблення світла зірки у момент, коли планета проходить між зіркою та спостерігачем і відбувається невелике «зоряне затемнення» (транзитний метод).

Статистичний аналіз показав, що планет у нашій галактиці значно більше, ніж вважалося раніше.

«Ми виявили, що у 17% зірок є юпітероподібні планети (від 0,3 до 10 мас Юпітера). Холодні Нептуни (від 10 до 30 мас Землі) і суперземлі (від 5 до 10 земних мас) розповсюджені ще більше - вони зустрічаються у 52% і 62% зірок відповідно», - йдеться у статті.

В сумі отримані результати свідчать про те, що середнє число планет навколо зірки більше однієї.

«Колись ми думали, що Земля може бути унікальним об'єктом у Галактиці. Але зараз схоже на те, що навколо зірок Чумацького шляху обертаються буквально мільярди планет з масами, близькими до маси Землі», - підсумовує співавтор статті Деніел Кубас (Daniel Kubas) з Інституту астрофізики.

Отримані вченими дані свідчать, що в радіусі 50 світлових років від Землі має бути близько 1,5 тисячі планет. При цьому в нашій Галактиці повинно бути більше 10 мільярдів планет, схожих на Землю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі