Хорошковський згадав, що в МВФ ще лежать «наші» 10 млрд доларів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна має намір відновити співпрацю з МВФ за програмою stand-by, що передбачає виділення понад 15 млрд доларів.

Основним завданням української делегації на майбутніх переговорах буде поновлення програми співпраці, заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський.

"Конкретної дати поки немає. Нашим основним завданням буде відновлення програми роботи та отримання кредиту, якщо це можливо, в рамках тієї програми, яку було укладено раніше. За нею у нас залишилося близько 10 млрд доларів", - сказав він у ток-шоу "Велика політика з Євгеном Кисельовим".

Міністр фінансів підкреслив, що Україні потрібно зробити "певне домашнє завдання" і з відповідними пропозиціями їхати на переговори з МВФ.

У той же час, на думку Хорошковського, в України є внутрішні ресурси, щоб обійтися без кредиту Фонду. У той же час, не маючи такого інструменту, якщо Україні кредит дійсно знадобиться, взяти його буде вже дуже складно.

Нагадаємо, МВФ у липні 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною, затвердивши для країни нову програму stand-by на SDR10 млрд (близько 15,6 млрд доларів). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ виділив Україні другий транш кредиту stand-by в розмірі SDR1 млрд.

У 2011 році МВФ Україні грошей не давав.

У 2012 році Україна повинна повернути МВФ SDR2, 433 млрд (3,719 млрд доларів за поточним курсом), у тому числі SDR199 млн у рахунок відсотків.


Читайте також

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі