Порошенко: Україна не будувала термінал, аби не дратувати Росію

Поділитися
© Мустафа Найєм
Будівництво LNG-терміналу в Україні довгі роки відкладалося через вплив Росії.

Україна не будувала термінал скрапленого газу, який міг би вирішити газову проблему, щоб не дратувати Росію. Про це заявив екс-міністр закордонних справ, голова ради НБУ Петро Порошенко в ефірі «Шустер Live» увечері в п'ятницю, 20 січня.

За його словами, без диверсифікації енергопостачання, без газу з Азербайджану і Туркменістану, терміналу скрапленого газу тощо ситуація не зміниться.

«Ми не починали будували термінал скрапленого газу, щоб не дратувати Росію», - сказав П.Порошенко. Крім того, додав він, Україна не починала модернізацію газотранспортної системи та не залучала до цього країни ЄС, бо чекала згоди Росії. «Я переконаний, що на сьогодні політичне розуміння необхідності розпочати цей процес нарешті з’явилося», - додав П.Порошенко.

Він наголосив, що жодна нормальна країна не може жити лише на спотовому газі. П.Порошенко підкреслив, що такого поняття як ринкова ціна на газ не існує, по всій Європі взагалі не існує. «Ціни ринкової на газ не існує. Якби існував ринок газу, не було би політичної зброї у Російської Федерації», - сказав він. ! Zn


Читайте також

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі