Бродський: Колесніков хоче звільнити 90% податківців

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© erdely.ma
Голова Держслужби з дерегуляції та розвитку підприємництва Михайло Бродський вважає, що з податкової необхідно звільнити 40 тисяч осіб із 60 тисяч. Віце-прем'єр Борис Колесніков наполягає на 90-відсотковому скороченні.

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков вважає, що податкову потрібно скоротити на 90%. Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив керівник Держслужби з дерегуляції та розвитку підприємництва Михайло Бродський.

"У податковій у нас працює 60 тис. осіб. Така величезна армія цілий день сидить і думає - де взяти гроші для держави і для себе. Але це ж ненормально. Я вважаю, що 40 тис. податківців необхідно звільняти. Щоправда, Борис Колесніков вважає, що податкову треба скорочувати на 90%», - зазначив М.Бродський.

За його словами, від скорочення штату держава отримує відразу чотири вигоди. По-перше, скорочуються витрати на утримання величезного апарату. По-друге, зменшується кількість чиновників, яких бізнес повинен годувати за свій рахунок, і ці гроші підуть на споживання, на розвиток. По-третє, податківці - це ж найбільш навчені, найкращі економісти та фінансисти, з вищою освітою, і нехай вони відкривають бізнес, створюють робочі місця. По-четверте, звільняється величезна кількість приміщень.

«Я зараз написав лист президентові: прошу дати доручення проінвентаризувати приміщення, які звільнилися у результаті скорочення десятків тисяч чиновників у всіх відомствах, і або передати їх комунальному господарству, або приватизувати через Фонд держмайна. Тому що вони зараз дійдуть до того, що буде сидіти один чиновник у 100-метровому приміщенні. А його ще треба обігріти», - зазначає М.Бродський.

«У 2012-му році, вважаю, контролюючі органи будуть радикально скорочені. І ось після скорочення чиновників на 70% від сьогоднішньої кількості решті потрібно дати дійсно гідну зарплату. Не менш 6-7 тис. грн для рядового складу, - вважає М.Бродський. - І на 25 років, наприклад, кредит на житло, іпотеку за рахунок його зарплати, кредити безпроцентні або під 3% річних. Ось тоді чиновники будуть дорожити статусом своїм».

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Юрія Бутусова з Михайлом Бродським. !zn

Читайте також:

З 53 тис. регуляторних актів повністю відповідають законодавству тільки 18

Бродський знайшов рецепт успішної дерегуляції

Михайло Бродський: «Добре, що рейтинг ПР упав, - значить, реформи буде прискорено»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі