В Уельсі виявлено справжній Баськервіль-хол

Поділитися
© j-j-j.ya.ru
Як стверджує валлійський підприємець Девід Ходбі, власник готелю «Баськервіль-хол», його сімейний маєток надихнув Конана Дойля на створення оселі сера Генрі із, можливо, найвідомішого твору циклу про Шерлока Холмса - «Собаки Баскервілів».

Головним доказом тверджень Ходбі є документ, що датується 1905 роком, на якому значаться підписи якогось Ральфа Хоптона Баскервіля і самого Артура Конана Дойля. Маєток, що наразі знаходиться у володінні Ходбі, належав родині Баскервілів з 1839 по 1945 роки, і, як стверджує підприємець, творець Шерлока Холмса був їх приятелем і приватним гостем. Крім того, у Ходбі є своя теорія щодо того, що лягло в основу історії Конан Дойля про страшну собаку, що переслідує рід Баскервілів: це були не легенди Дартмура або Девона, як прийнято вважати, а переказ про страших псів, що живуть у валлійському графстві Поуіс.

«Артур Конан Дойль був другом сім'ї Баскервілів, який часто приїжджав сюди в гості. Під час своїх візитів він і почув місцеву легенду про Псів Чорного Вона, які переслідували родину Вон - колишніх власників маєтку», - стверджує Ходбі, пишуть znaki.fm.

Тим не менш, на прохання родини Баскервілів, щоб уникнути надмірної уваги туристів, письменник переніс дію в Девон. Втім, все це не заперечує відомого факту, за яким, ідею письменнику подав журналіст Бертрам Флетчер Робінсон, який розповів про схожий девонский переказ; а багато дослідників як і раніше продовжують вважати, що валлійські перекази не мали на Конан Дойля ніякого впливу, - адже, як свідчать опубліковані листи і щоденники письменника, під час роботи над «Собакою Баскервілів» він не бував в Уельсі.

Нагадаємо, повість «Собака Баскервілів» була вперше опублікована в 1901-1902 рр. і донині вона залишається одним з найвідоміших творів Конан Дойля про геніального детектива. Остання з численних екранізацій книги - осучаснена адаптація творців британського телесеріалу «Шерлок» - вийшла в цьому році. ! Zn

Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі