S&P кваліфікує обмін боргу Греції як дефолт

Поділитися
© football.ua
Обмін грецького боргу буде кваліфіковано як дефолт, унаслідок чого рейтинг країни буде дуже низьким.

Греція, імовірно, оголосить про дефолт у першій половині 2012 року, і навіть після цього країна залишиться з "дуже високим" борговим навантаженням, вважає директор агентства Standard&Poor's щодо суверенних рейтингів Джон Чамберс.

"Найменше, що відбудеться у Греції, це обмін боргу, який буде кваліфіковано як дефолт відповідно до наших критеріїв, - заявив Дж.Чамберс під час конференції Bloomberg Link Sovereign Debt, що пройшла у Нью-Йорку у вівторок, 24 січня. - Боргове навантаження країни залишиться дуже і дуже високим. Тому рейтинг Греції після дефолту буде дуже низьким".

Міністерство фінансів Греції повідомило у вівторок, що перемовини з приватними кредиторами, які веде країна, дозволять їй скоротити борг до 120% ВВП до 2020 року.

Європейські лідери намагаються заповнити пролом у грецьких фінансах, який виявився більшим, ніж очікувалося, наполягаючи, що приватні інвестори повинні погодитися на зниження ставки купона за облігаціями, на які обмінюються папери країни, що знаходяться в обігу. Угоди між Грецією і приватними інвесторами поки так і не досягнуто.

Довгостроковий рейтинг Греції з липня минулого року знаходиться на "сміттєвому" рівні "CC", що на 10 щаблів нижче інвестиційного. Прогноз за ним - "негативний".

Вже цього місяця S&P погіршило рейтинги дев'яти країн єврозони, у тому числі, Франції, Італії та Іспанії.

"Ключовим моментом залишається те, що інші країни єврозони повинні дотримуватися оголошених раніше планів, - зазначив Дж.Чамберс. - Вони відчують сильний удар".

За словами професора економіки Johns Hopkins University Стіва Ханке, "вибух" у грецькій економіці відбудеться незалежно від того, зможе країна досягти угоди з приватними інвесторами про реструктуризацію боргу, чи ні.

"Гра дійшла до кінця, - заявив С.Ханке, який також виступав на конференції. - Всі розрахунки абсурдні. З того моменту, як криза почалася, грошова маса скорочується, і економіка країни вибухне незалежно від того, що буде зроблено у короткостроковій перспективі". !zn

Читайте також:

Fitch пророкує Греції «контрольований дефолт»


Перемовини Греції з кредиторами зайшли у глухий кут, може знадобитися допомога Меркель і Саркозі

Греція буде здавати в оренду історичні пам'ятники архітектури

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі