Мінкультури звільнило ще одного директора заповідника, цього разу - "Софії Київської"

Поділитися
Багаторічного директора "Софії Київської" звільнено за "невиконання наказів" Мінкультури.

Міністр культури Михайло Кулиняк у вівторок, 24 січня, звільнив директора Національного заповідника "Софія Київська" Нелю Куковальську, що займала цей пост з 2000 року. Мотивація звільнення - невиконання низки наказів Мінкультури.

За словами самої Н.Куковальської, відставка стала для неї несподіванкою.

"Я другий тиждень перебуваю на лікарняному, і про наказ міністра мені розповіли мої співробітники. Його привіз у "Софію" і показав моїм заступникам не представник відділу кадрів, а заступник директора департаменту культурної спадщини Мінкульту Сергій Тур. У наказі йдеться, що мене звільняють від займаної посади з дня мого виходу на роботу", - сказала вона газеті "Коммерсантъ-Украина".

"Йде зачистка директорів найбільших заповідників і музеїв України. Причин того, що відбувається, я не знаю. З мого боку жодних порушень немає. З моменту передачі заповідника в управління Мінкульту нас протягом року перевіряли СБУ, КРУ і прокуратура. Порушень виявлено не було. Гадаю, міністр хоче розставити на ключові посади лояльних людей", - вважає Н.Куковальська.

За інформацією видання, новим головою "Софії Київської" стане директор науково-дослідного інституту пам'яткоохоронних досліджень Олена Сердюк.

Нагадаємо, що це вже друга відставка директора національного заповідника за останній тиждень: 20 січня Михайло Кулиняк звільнив генерального директора заповідника "Києво-Печерська лавра" Марину Громову за "фінансові порушення". Наступного дня після відставки пані Громової Мінкульт призначив на її місце колишнього заступника міністра культури Вікторію Лісничу, медика за освітою. !zn

Читайте також:

Мінкультури достроково звільнило директора заповідника Києво-Печерської Лаври

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі