Азаров проговорився, звідки виходять мільярди іноземних інвестиції

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що більшість коштів, які йдуть з України в офшори через "несприятливі умови оподаткування", повертається назад у вигляді інвестицій.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками профспілок у п'ятницю, 27 січня.

У своєму виступі голова профспілок працівників НАН України Анатолій Широков зазначив, що прем'єр-міністр як ніхто з присутніх у залі знає, скільки чого йде з України в офшорні зони. Реагуючи на це, Азаров зазначив: "Ви мені тут зробили комплімент, що я краще за всіх знаю...". А.Широков уточнив, мав на увазі що досвід роботи М.Азарова на посаді голови податкової адміністрації і сподівається, що М.Азаров знає, "як боротися з цим злом".

"Звичайно, знаю", - відповів М.Азаров, повідомивши, що офшорами користуються підприємці багатьох країн, і вони були створені свого часу для того, щоб полегшити бізнесу фінансові операції. У той період, зазначив він, вони сприяли розвитку економіки, а зараз - на його думку, вже не сприяють.

"Тепер ще на одне питання відповімо. А як ви думаєте, з якої країни Україна отримує три чверті прямих іноземних інвестицій? Кіпр. Таким чином, що виходить - все, що від нас йде в офшор, воно ж до нас і повертається", - сказав М.Азаров. Зала відреагувала на цю фразу гулом і вигуками: "Вам?!"

"Не забувайте, що ви маєте справу з фахівцем...", - сказав М. Азаров.

"Ми вже зрозуміли", - відреагувала гальорка.

"...Який ці питання відстежував професійно", - закінчив думку М.Азаров.

Прем'єр зазначив, що гроші йдуть з України в офшори, тому що "тут створені такі умови оподаткування, за яких вигідніше транзакції проводити через офшорні зони".

На думку голови уряду, вихід із ситуації, що склалася, полягає в тому, щоб створити в Україні сприятливі умови "для того, щоб наш капітал спокійно себе почував у цій країні". «Це наше перспективне і головне завдання. Коли ми це зробимо, отримаємо колосальний приплив інвестицій. Поки, на жаль, у нас немає такого клімату і умов, щоб капітал сюди приходив, це значна наша вада», - підсумував він. !zn

Читайте також:

Український бізнес вивів в офшори Кіпру $6,353 млрд

Азаров вирішив знімати по 15% з усіх перерахувань в офшори

НБУ думає, як змусити гроші "внутрішнього інвестора" працювати на економіку

Рівень тіньової економіки в Україні становить 52,8%

Тігіпко не отримає Нобелівську премію за спробу обкласти податками офшори

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі