Перемовини про сплату Україною використаного у січні газу призначено на 6 лютого

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© mining24.ru
Глава «Нафтогазу» Євген Бакулін має намір у понеділок, 6 лютого, обговорити з керівництвом «Газпрому» у Москві ситуацію з оплатою фактично імпортованого у січні 2012 року російського газу.

У понеділок, 6 лютого, голова правління НАК «Нафтогаз України» Євгеній Бакулін має намір обговорити з керівництвом «Газпрому» ситуацію з оплатою фактично імпортованого у січні 2012 року «Нафтогазом України» російського газу. За інформацією джерел ZN.UA у Міненерговуглепромі, перемовини пройдуть у Москві.

Як повідомляло ZN.UA, за даними НАК «Нафтогаз України» споживання імпортного трубопровідного російського газу українськими покупцями у січні склало 2,5 млрд кубометрів, з яких на «Нафтогаз України» припало 1,85 млрд кубометрів, на Ostchem Holding - 0,67 млрд кубометрів.

«Нафтогаз України» має намір імпортувати в лютому не використані, але законтрактовані в січні 0,8 млрд кубометрів газу. Попередня заявка «Нафтогазу» на імпорт російського газу в лютому становила 3,069 млрд кубометрів.

Згідно з умовами контракту купівлі-продажу газу між «Газпромом» і «Нафтогазом України» від 19 січня 2009 року, оплата імпортованого газу проводиться українською стороною за фактичними даними відбору газу за попередній місяць у першу декаду наступного місяця.

Сподіваємося, що перемовини відбудуться і будуть конструктивними. !zn

Читайте також:

Третій не зайвий: ЄС хоче брати участь в газових перемовинах між Києвом і Москвою

Споти як вихід з газпромівського капкана?

Азаров: «Україна буде постійно зменшувати споживання імпортного газу»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі