Єврокомісія підтвердила зниження постачань газу з РФ. "Газпром" - виправдовується

Поділитися
Єврокомісія офіційно підтвердила скорочення постачань російського газу до Європи. У свою чергу у «Газпромі» заявляють, що причина в тому, що європейські компанії просять більше газу, ніж зазначено у контрактах.

Представник Єврокомісії Марлене Хольцнер офіційно підтвердила, що Росія скоротила постачання газу до Європи.

Зокрема як повідомила на брифінгу у Брюсселі у п'ятницю, 3 лютого, представник ЄК Марлене Хольцнер, газ недоотримали Польща, Австрія, Угорщина, Болгарія, Румунія, Греція, Італія та Словаччина (за даними на четвер, 2 лютого, Австрія недоотримала 30% газу, Італія - ​​24%, а Польща - 8%).

За твердженням, М.Хольцнер, російська сторона не надала достатньої інформації, що пояснює цю кризу. Все, що поки відомо з російської сторони, - це те, що у Росії цього року дуже холодна зима, і їй самій потрібно газу більше, ніж зазвичай, повідомила представник ЄК.

У свою чергу представник «Газпром експорт» - начальник управління структурування контрактів та ціноутворення Сергій Комлєв - пояснив недопостачання тим, що європейські компанії просять більше газу, ніж зазначено у контрактах.

"Вони просять більше, ніж ми зобов'язані постачати. Є різниця між “хотілками”, і узгодженими контрактними кількостями - максимальними кількостями, які визначено і на місяць, і на кожен день", - заявив він.

При цьому він зазначив, що "Газпром" робить все для надійних постачань.

Разом з тим представник ЄК М.Хольцнер зазначила, що Євросоюз поки не розглядає цю ситуацію як надзвичайну. За словами міністра-радника з енергетики представництва ЄС в Росії Ісмо Коскінена, ЄК не втручатиметься у ситуацію, поки є можливість вирішити її економічними методами. "Поки Брюссель не збирається втручатися, але у нас є механізм раннього попередження. Ми стежимо за тим, скільки газу приходить до Європейського союзу", - сказав він. !zn

Читайте також:

«Газпром» виставляє Україні рахунок за не імпортований у січні газ

Європа скаржиться, що недоотримує російський газ

«Нафтогаз» клянеться у безперебійному транзиті російського газу до Європи

Італія скаржиться на зниження постачання з РФ, «Газпром» дивується

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі