«Газпром» визнав, що знижував поставки газу в Європу

Поділитися
«Газпром» скоротив поставки газу в Європу. Головне завдання - забезпечити внутрішні потреби РФ

Росія на кілька днів знизила поставки газу в Західну Європу в обсязі до 10%, але потім обсяги газу повернулися до показників, передбачених контрактом, повідомив заступник голови правління холдингу «Газпром» Андрій Круглов.

У суботу, 4 лютого, глава уряду РФ Володимир Путін зустрівся з віце-прем'єром Ігорем Сечіним і заступниками голови правління «Газпрому» Олександром Медведєвим та Андрієм Кругловим і обговорив з ними ситуацію в енергетиці взагалі, а також щодо поставок газу в європейські країни.

В.Путін запитав, як зараз виконуються поставки газу, зокрема, в європейські країни.

А.Круглов визнав, що протягом декількох днів було невелике зменшення поставок до цих країн об'ємом до 10%, але потім поставки повернулися в обсяги, передбачені контрактом.

«Прошу вас докласти максимальних зусиль, щоб забезпечити потреби наших закордонних партнерів, маючи на увазі, що головне завдання енергетиків взагалі, «Газпрому» зокрема - забезпечити внутрішні потреби РФ, забезпечити споживачів у РФ. Це - першочергове завдання», - сказав В.Путін.

Як повідомлялося, Єврокомісія офіційно підтвердила скорочення поставок російського газу в Європу. У свою чергу в «Газпромі» заявили, що причина полягає в тому, що європейські компанії просять більше газу, ніж зазначено в контрактах. !zn

Читайте також

Бойко: Європа недоотримує російський газ через «Газпром»

«Газпром» згоден постачати Україні менше газу, ніж заявив «Нафтогаз»

«Газпром» через морози обмежує поставки газу в європейські країни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі