У космосі знайдено галактику-двійника Чумацького шляху (фото)

Поділитися
© Livescience.com
Телескоп NASA знайшов двійника Чумацького шляху. На думку науковців, гігантська зоряна система своїм припливом газу може нагодувати голодні гігантські чорні діри.

Орбітальний телескоп «Хаббл» передав на Землю знімки галактики-двійника Чумацького Шляху, в якому, як відомо, знаходиться Сонячна система.

На знімку чітко видно галактик
у NGC 1073, яка знаходиться у 55 мільйонах світлових років від Землі у сузір'ї Кита. Вона така ж спіральна як і Чумацький Шлях.


Перемичка, що складається з щільних ліній зірок у центрах галактик, утворюється під дією гравітаційних хвиль, які виштовхують газ, забезпечуючи зірки матеріалом для росту, пояснюють дослідники місії Хаббла. За їхніми словами, цей приплив газу може нагодувати голодні гігантські чорні діри, які живуть у центрі більшості таких галактик.

«Нова фотографія галактики NGC 1073 - це більше, ніж просто нечуване дзеркальне відображення нашого Чумацького Шляху», - відзначають експерти.

Знімок із «Хаббла» також демонструє дивну кільцеву структуру навколо галактики, яка є результатом останніх зореутворень. Яскраве джерело рентгенівського випромінювання, відоме як IXO 5, знаходиться всередині кільця, і, швидше за все, подвійної системи, що містить зірки і чорні діри, замкнуті на орбіті навколо один одного.

У верхній частині зображення кілька об'єктів з червонуватим відтінком, кожен з яких є далекою галактикою, розташованою далеко за межами NGC 1073, говорять дослідники. !
zn

Читайте також:

Українець знову може полетіти у космос

Землі, можливо, знайшли "двійника"


Знайдено найменшу планету поза Сонячною системою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі