Транзит газу через Україну у січні знизився на 12%

Поділитися
Зниження обсягів транспортування газу у січні відбулося в основному за рахунок зменшення його споживання на 13% в Європі.

У січні 2012 року транзит природного газу через територію України у порівнянні з січнем минулого року зменшився майже на 12% і досяг 9,208 млрд куб. м.

Про це свідчать оперативні дані ДК «Укртрансгаз».

Всього за січень 2012 через територію України протранспортовано 16,324 млрд куб. м природного газу, що на 9% менше, ніж за аналогічний період 2011 року. Зокрема до країн Західної Європи протранспортовано 8,822 млрд куб. м, а до країн СНД - 0,386 млрд куб. м, що відповідно на 13% менше та 5,2% менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

В «Укртрансгазі» відзначають, що «за вказаний період транспортування природного газу до країн Європи виконувалися відповідно до їхніх заявок, а зниження обсягів транспортування в січні для споживачів пояснюється теплими погодними умовами».

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, за даними «Нафтогазу України», відбір газу для потреб України у січні склав 2,5 млрд. куб. м, включаючи постачання газу на адресу Osthem Holding 670 млн куб. м.

Нагадаємо, що з урахуванням
800 млн куб. м газу, які недовибрали у січні (згідно з контрактом НАК і «Газпрому» від 19 січня 2009 року), «Нафтогаз України» дав заявку до «Газпрому» на імпорт в лютому всього 4,6 млрд куб. м газу (159 млн куб. м на добу). На початку лютого «Газпром» погоджувався задовольняти заявку «Нафтогазу» тільки в обсязі 135,7 млн куб. м на добу.

Читайте також

«Газпром» згоден поставити Україні менше газу, ніж заявив «Нафтогаз»

Перемовини про оплату Україною використаного в січні газу призначені на 6 лютого

«Газпром» виставляє Україні рахунок за не імпортований у січні газ

Україна споживає 117-120 млн кубометрів імпортного газу на добу

Україна на прохання "Газпрому" збільшила прокачування російського газу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі