Призначення Саламатіна міністром оборони навряд чи спричинить активне реформування армії, - експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Єдиним припущенням, що пояснює мотивацію новоявленого міністра, може бути намір влади довести до логічного завершення створення моделі управління оборонною промисловістю, військово-технічним співробітництвом і самою армією «з єдиного пульта управління».

Стверджувати, що з приходом Дмитра Саламатіна в якості нового міністра оборони ставлення чинної української влади до армії зміниться, і почнеться її активна модернізація, поки немає ані підстав, ані передумов.

Таку думку у коментарі ZN.UA висловив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

За словами експерта, робота Саламатіна в якості керівника ДК «Укроборонпром» не дає відповіді на питання про його менеджерські якості. Оскільки, незважаючи на формальне зростання обсягів збройового експорту, абсолютний результат України-спецекспортера у порівнянні з конкурентами поки не може розглядатися як значне досягнення чи прорив на світовому ринку озброєнь.

Але, відзначає Бадрак, справа навіть не у результатах збройового експорту, а в тому, що на створений Держконцерн «Укроборонпром» покладено функції розвитку оборонної промисловості та зміцнення обороноздатності країни, але ніяких ініціатив у цьому напрямку від керівництва держконцерну поки не надходило.

«Більше того, українська оборонна промисловість у даний час все ще перебуває у стані хаосу. Тому, якщо брати цей аспект діяльності «Укроборонпрому», призначення Саламатіна навряд чи слід розглядати як нагороду за успіхи в якості чиновника», - говорить експерт.

Що стосується безпосередньо особистості Саламатіна, то, зазначає Бадрак, в очах нинішнього політичного лідера (президента Януковича, - ред.) він встиг показати себе як дисциплінований член партії влади з високим рівнем амбіцій.

"Однак в очах громадськості проявив себе малопередбачуваним та імпульсивним чиновником, якому, до того ж, сходять з рук ексцентричні вчинки, мало сумісні з соціальним статусом", - зазначає директор Центру досліджень армії.


Єдиним припущенням, що пояснює мотивацію новоявленого міністра, на думку Бадрака, може бути намір довести до логічного завершення створення моделі управління оборонною промисловістю, військово-технічним співробітництвом і самою армією "з єдиного пульта управління". Однак сподіватися на оперативну модернізацію ЗСУ не варто - для цього у держави немає достатніх ресурсів, пояснює Екперт. !zn

Читайте також:

Гриценко сумнівається у компетентності нового міністра оборони

Збройна Україна повільно сповзає до числа аутсайдерів: імпортери відмовляються співпрацювати

Збройний мільярд

Найчастіше на експорт Україна продає стару радянську зброю. В Африку

«Укроборонпром» - удар по обороноздатності країни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі