Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2012 року

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив імена переможців, які отримають премію цього року.

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, за підсумками таємного голосування, яке відбулося сьогодні, у четвер, 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року.

Про це повідомили ZN.UA у Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Так, лауреатами премії з літератури стали Петро Мідянка за збірку поезій 2010 року «Луйтра в небо» (представлений на здобуття премії Асоціацією українських письменників), і Володимир Рутківській за історичну трилогію для дітей «Джури» 2007-2010 рр. («Джури козака Швайки», «Джури-характерники», «Джури і підводний човен», представлений від Держтелерадіо України).

У номінації «літературознавство і мистецтвознавство» перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу «Історія української вишивки» 2008 року.

У «музичному мистецтві» лауреатом став Віктор Степурко за псалмодію «Монологи віків» для змішаного хору і соло інструментів (у семи частинах на канонічні тексти).

Премія у номінації «образотворче мистецтво» була «виписана» найдорожчому художнику України - Анатолію Криволапу за цикл з 50 робіт «Український мотив».

Премії у номінації «концертно-виконавче мистецтво» і «народне і декоративно-прикладне мистецтво» цього року вирішили не вручати. !zn

Читайте також:

Шевченківська премія: новий статут і свій «монастир». Борис Олійник прокоментував «ДТ» нове положення про найпрестижнішу творчу відзнаку

Анатолій Криволап: Мистецтво України пішло набагато далі, ніж мистецтвознавство

Скільки художнику потрібно для щастя?

Виставка робіт художників-лауреатів Шевченківської премії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі