Інженери запропонували використовувати серце в якості пароля для комп'ютера

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спочатку були паролі, потім смарт-карти, потім біометричні системи. Тепер же в якості «пароля» пропонується використовувати серце користувача, точніше його ритм.

Тайванські інженери і програмісти пропонують по-новому поглянути на процедуру аутентифікації користувачів у тих чи інших обчислювальних системах.

Інженер Чун-Лян Лінь з Національного університету міста Чжунсін на Тайвані, каже, що ритм серця кожної людини - це свого роду унікальний ідентифікатор, оскільки немає двох серцевих м'язів, які б працювали з повністю ідентичними показниками. Шуми, темп скорочення, особливості роботи клапанів і міокарда - все це унікальний почерк тієї чи іншої людини.

Розробники нової концепції говорять, що на думку про використання серця в якості комп'ютерного пароля їх підштовхнули дані, отримані з електрокардіографів, вивчивши які дослідники зробили висновок, що при всій ідентичності роботи серця різних людей немає двох абсолютно однакових кардіограм і цю особливість можна було б використовувати в обчислювальній техніці.

Детально про запропоновану систему вчені мають намір розповісти в новому номері журналу Information Sciences. Наразі автори проекту розповідають, що створена ними система створює на основі даних серця секретний ключ, що є основним елементом схеми шифрування, заснованої на математичній теорії хаосу, коли найменші зміни в даних призводять до гігантської різниці в результатах перетворень.

Електронні ключі, створені на основі серцебиття, тайванські дослідники пропонують використовувати не лише як пароль, але і як засіб дешифрування закритих даних. Зручність системи полягає в тому, що самому користувачеві немає потреби мати при собі жодних носіїв з ключами, оскільки система буде створювати такий ключ для нього «на льоту», перед кожною аутентифікацією. Користувачеві потрібно лише дати послухати комп'ютеру роботу свого серцевого м'яза. !zn

Читайте також

Вченим вдалося розшифрувати закодовані за допомогою ДНК-молекул зображення


В IBM записали 1 біт інформації на 12 атомах

Учені почали розробку комп'ютерів з тканини

На початку 2012 року з'явиться комп'ютер за 25 доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі