Парламент Греції схвалив кредитну угоду з ЄС і скорочення 15 тис. робочих місць

Поділитися
Парламент Греції схвалив кредитну угоду з ЄС, за якою Афінам буде надано фінансову допомогу у розмірі 130 мільярдів євро. Програма передбачає заходи жорсткої економії, включаючи скорочення зарплат і пенсій.

Більшістю голосів Греція схвалила кредитну угоду з Євросоюзом, за якою Афінам буде надано фінансову допомогу в розмірі 130 мільярдів євро і списання грецьких боргів приватними кредиторами шляхом спеціальної бюджетної програми.

Програма передбачає заходи жорсткої економії, включаючи скорочення зарплат і пенсій. Буде скорочено 15 000 робочих місць у держсекторі, що дасть щорічну економію в розмірі 325 млн євро і при цьому зниження мінімальної зарплати з нинішніх 751 до 600 євро на місяць.

В обмін на це ЄС обіцяє Афінам другий пакет фінансової допомоги у розмірі 130 млрд євро, а міжнародні банки - списання частини грецького боргу.

У Греції не вщухають протести проти цих планів уряду. У багатьох містах Греції в неділю відбулися багатотисячні демонстрації.

Щонайменше сім будівель у грецькій столиці було підпалено в результаті заворушень. Поліція застосовувала сльозоточивий газ щодо деяких учасників багатотисячної акції протесту, яка проходила протягом дня біля грецького парламенту в Афінах. У поліцейських летіли пляшки з запальною сумішшю.

За оцінкою грецької поліції, в акції проти скорочення державних витрат брали участь близько 100 000 осіб. !zn

Читайте також:

В Афінах демонстранти підпалили «Євробанк»


Уряд Греції позбувся п'ятьох членів, але затвердив заходи економії

Прем'єр Греції пообіцяв «неконтрольований хаос» у разі дефолту країни

ЄС відклав рішення щодо Греції до 15 лютого в очікуванні голосування у парламенті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі