Росія сподівається незабаром домовитися щодо газу з Україною

Поділитися
Представники російської сторони сподіваються незабаром домовитися щодо газу з Україною.

Москва розраховує, що незабаром вдасться узгодити газові питання з Україною, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, відкриваючи перемовини зі своїм українським колегою Костянтином Грищенком.

«Сподіваємося, що домовленості щодо газових справ буде досягнуто незабаром на взаємоприйнятних умовах», - сказав міністр.

«Розраховуємо, що ми зможемо добре підготувати чергове засідання міждержавної комісії з урахуванням усіх питань, які назрівають, рішення яких ми домагаємося спільно з нашими українськими колегами», - додав він.

«Для нас український напрямок є пріоритетним у зовнішній політиці», - сказав глава МЗС РФ. За його словами, Росії та Україні за 20 років, що минули з часу встановлення дипломатичних відносин, «в цілому ряді областей вдалося наростити контакти». «Це дозволило на основі добросусідства і розуміння вирішити цілу низку проблем», - сказав Лавров.

Він підкреслив також, що «головним орієнтиром у відносинах повинен залишатися базовий договір 1997 року, "в якому зафіксовані положення про стратегічне партнерство між Росією і Україною".

Нагадаємо, посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявляє, що найближчим часом Президент України Віктор Янукович і президент Російської федерації Дмитро Медвєдєв домовляться з газового питання.

Нагадаємо, у Давосі президент України Віктор Янукович заявив, що Україна і Росія продовжують перемовини щодо ціни на газ і усвідомлюють важливість пошуку компромісу з даного питання.

Як повідомляло раніше ZN.UA, угоду між Україною та Азербайджаном про створення СП з постачання скрапленого газу на форумі в Давосі підписано так і не було, однак це не означає, що сторони не домовляться в найближчому майбутньому. !zn

Читайте також:

Україна і Молдова домовилися про спільну відмову від російського газу

Спотові хаби в Європі - ще один варіант досягнення незалежності від Росії

Азербайджан узяв тайм-аут у підписанні угоди з Україною через Туреччину


Росія не виконує техугоди з Україною щодо прокачування газу

«Газпром» згоден поставити Україні менше газу, ніж заявив «Нафтогаз»

Європа у 2012 році буде купувати російський газ дешевше, ніж Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі