Призначення Клюєва в РНБО може означати силовий сценарій на виборах

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Влада вже не розраховує на подачки перед виборами і готується до силового сценарію.

Призначення керівника виборчого штабу Партії регіонів Андрія Клюєва секретарем РНБО може бути виправдане в тому випадку, якщо влада зробить ставку на силовий сценарій на парламентських виборах в жовтні 2012 року, вважає політолог Вадим Карасьов.

«Чи залишиться Клюєв керівником виборчої кампанії? Якщо так, то ставка робитиметься на РНБО у передвиборній політиці Партії регіонів, а не на уряд. І це вже не бюджет і популістські виплати, а ставка на адміністративно-поліцейський ресурс, бо саме секретар РНБО координує роботу силовиків», - сказав Карасьов в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Так що передчасно говорити про послаблення Клюєва. Це може бути і його посилення», - додав політолог.

Як повідомлялося, Янукович у вівторок, 14 лютого, призначив першого віце-прем'єра Клюєва головою РНБО. Раїса Богатирьова, яка очолювала раду, стала міністром охорони здоров'я.

Представляючи нового секретаря РНБО, президент Віктор Янукович висловив сподівання, що Клюєв відповідно до поставлених завдань скоординує роботу правоохоронних органів і спецслужб. «Сподіваюся, присутні тут керівники правоохоронних органів, спеціальних служб будуть надійними ланками в цій роботі», - зазначив він.

Нагадаємо, що глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко впевнений, що Андрій Клюєв буде займатися виборчою кампанією Партії регіонів на майбутніх парламентських виборах.

Зараз на посадах заступника секретаря РНБО працюють регіонали, яких вважають членами неформальної команди Клюєва: екс-віце-прем'єр Володимир Сівкович і екс-міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

Нагадаємо, що за останніми оприлюдненими даними, рейтинг Партії регіонів знизився до 14%. Однак, згідно з наразі поширюваною інформацією, в січні рейтинг регіоналів впав нижче 10%. !zn

Читайте також

Янукович буде відстрілюватися до останнього патрона

Янукович запевняє, що в РНБО Клюєв опікуватиметься безпекою держави

На новій посаді Клюєв займатиметься виборчою кампанією Партії регіонів


Клюєв обійняв посаду Богатирьової в РНБО

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі