Хорошковський виводить Мінфін з-під контролю прем'єра Азарова

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Нещодавно призначений Міністр фінансів Валерій Хорошковський прийняв рішення вести фінансову політику, максимально незалежну від прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Нещодавно призначений Міністр фінансів Валерій Хорошковський прийняв рішення вести фінансову політику, максимально незалежну від прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Нагадаємо, що Валерій Хорошковський був призначений президентом Віктором Януковичем на посаду міністра фінансів 18 січня (середа).

При цьому, за даними джерела ZN.UA, вже за вихідні, у суботу-неділю, Міністерство фінансів, яке було розташовано раніше на двох верхніх поверхах будівлі Кабінету міністрів на вул.Грушевського, всього за два дні переїхало до будинку на Межигірській.

Зараз пройти за посвідченням Кабміну або Секретаріату КМУ у новий офіс Міністерства фінансів неможливо, - для цього необхідно замовляти окремий пропуск. Подібна система дає можливість моніторити комунікації співробітників і відвідувачів відомства, контролюючи питання, що піднімаються «ходаками».

Окрім того, за інформацією ZN.UA, Хорошковський подав голові уряду подання про звільнення трьох керівників головних фінансових служб, робота яких координується Кабміном через міністра фінансів. Зокрема Хорошковський запропонував звільнити Петра Андрєєва - з посади голови Держфінінспекції (екс-ГоловКРУ), главу Держказначейства Сергія Харченка, а також голову Держфінмоніторингу Сергія Гуржія.

Зазначимо, що з усіх трьох перерахованих вище чиновників тільки Петра Андрєєва не можна вважати однозначно людиною Азарова, у зв'язку з чим не виключено, що він може зберегти свою посаду.

Прем'єр Азаров не поспішає підписувати ці подання. Одна з причин непідписання - спроба глави уряду зберегти важелі впливу на фінансову політику держави.

Нагадаємо, що на сьогодні ЗМІ називають Хорошковського одним з кандидатів на посаду першого віце-прем'єра. !zn

Читайте також:

Азаров «дуже шкодує», що потрапив в уряд

Азаров слідом за Ярошенком у відставку не піде

Відставка Ярошенка дозволить Хорошковському створити мегаміністерство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі