Ігнорування Януковича в Європі може призвести до ізоляції всієї України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спостереження на даний час підтверджуються. Ризик ізоляції України має місце.

Колишній комісар ЄС з питань розширення, екс-віце-президент Єврокомісії Ґюнтер Ферхойґен застеріг Україну перед загрозою політичної ізоляції. Про це він сказав у Києві в розмові з Deutsche Welle.

Відносини між Україною та Європейським Союзом, на думку колишнього комісара ЄС з питань розширення Ґюнтера Ферхойґена, опинилися нині в замороженому стані, а євроінтеграція переживає застій.

«Адже наступний крок для поглиблення відносин між Україною та Європейським Союзом відкладений», - констатував політик у розмові з Deutsche Welle. Водночас він нагадав, що єдина «опція на майбутнє України – це європейська інтеграція». «Росія не може запропонувати Україні нічого цікавого щодо її майбутнього, - продовжив політик. - Росія – це не альтернатива для України».

Відповідаючи на запитання Deutsche Welle, чи не свідчать призупинення фінансової допомоги Україні з боку ЄС та фактичне уникання зустрічей з президентом Віктором Януковичем очільниками європейських держав про можливість політичної ізоляції України, Ферхойґен сказав: «Вважаю, що ці спостереження на даний час підтверджуються. Ризик ізоляції України має місце».

Німецький політик не заперечує, що така ситуація пов'язана з ув'язненням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. «Цей процес став кнопкою запуску для практичного заморожування відносин. Український уряд знав про цей ризик – достатньо часто про нього нагадували. І уряд свідомо на нього пішов», - сказав політик. Ферхойґен, однак, додав, що може оцінити, чи висуватимуть держави ЄС у цьому сенсі певні умови до України, аби саме цей конкретний випадок був вирішеним для продовження відносин.

Європейський політик висловив припущення, що доля Угоди про асоціацію «Україна-ЄС» залежатиме від парламентських виборів в Україні 2012 року, чи відповідатимуть вони демократичним стандартам, принципам верховенства права, чи будуть вони чесними і відкритими. «Лише після цього буде ухвалено певне рішення у ЄС», - сказав Ферхойґен. !zn

Читайте також

Польський міністр вважає, що »ізоляція України» - надто гучно сказано

Ніякої ізоляції немає - Янукович вільно телефонує у всі країни світу

Ігнорування рекомендацій ПАРЄ призведе до ізоляції України

Янукович думає, що Європа відклала Україну через кризу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі