Туреччина подякувала Україні за допомогу в постачанні газу

Поділитися
Туреччина вдячна Україні за постачання до країни додаткових обсягів газу: "Такі жести і такі підходи ніколи не забуваються".

Туреччина дякує Україні за те, що у період екстремальних холодів Україна допомогла Туреччині, надавши на її прохання додаткові обсяги газу зі своїх власних підземних сховищ.

Про це заявив міністр енергетики і природних ресурсів Турецької Республіки Танер Йилдиз на зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком у Києві в середу, 15 лютого, в рамках візиту турецької делегації в Україну для перемовин в енергетичній сфері.

«Перш за все, хочу подякувати, що ви допомогли нам, надавши додаткові обсяги газу зі своїх сховищ. Під час екстремально холодної погоди ви нас врятували. Ми відчули себе дуже близькими до вас - всього на відстані одного телефонного дзвінка. Зрозуміло, що такі жести і такі підходи ніколи не забуваються», - сказав Танер Йилдиз.

Нагадаємо, що мова йде про недопостачання російського газу в Європу та інші країни. На початку лютого Юрій Бойко повідомив, що через невиконання Росією техугоди з транспортування газу, Україні довелося збільшити відбір газу зі своїх поземних сховищ. Зокрема, повідомив він, Україна дала на Туреччину 11 млн куб. м газу.

Танер Йилдиз також висловив упевненість, що плідна співпраця України і Туреччини буде продовжуватися.

«Кожна країна має свої унікальні можливості, а спільне використання таких унікальних можливостей дозволить нам створити синергію», - підкреслив він.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що «на прикладі ситуації, що сталася цієї зими, ми побачили, наскільки можемо бути корисними один одному і наскільки важливо мати добросусідські відносини».

Він також висловив сподівання, що зустріч дасть новий поштовх розвитку відносин країн в енергетичній сфері. !zn

Читайте також:

Україна домовляється з Туреччиною про постачання газу за новим маршрутом


Україна і Молдова домовилися про спільну відмову від російського газу

Спотові хаби в Європі - ще один варіант досягнення незалежності від Росії

Азербайджан узяв тайм-аут у підписанні угоди з Україною через Туреччину


Україна вітає бажання Азербайджану брати участь у будівництві LNG-терміналу

Турецький гамбіт у «газовій» партії: про переможців і переможених

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі