Добровольці з Німеччини готові допомогти Греції ефективно збирати податки

Поділитися
© football.ua
Три чверті кваліфікованих приватних підприємців у Греції - нотаріусів, лікарів, які практикують у приватному порядку, інженерів та інших - свідомо занижують суму своїх доходів.

Більше 160 співробітників фінансових відомств Німеччини виявили бажання допомогти своїм грецьким колегам у створенні системи сучасного управління фінансами. Про це повідомив статс-секретар у міністерстві фінансів ФРН Ханс Бернхард Бойс в інтерв'ю німецькому тижневику Wirtschaftswoche, опублікованому в суботу, 25 лютого.

За словами Бойса, однією з головних вимог до таких помічників є володіння англійською мовою, деякі співробітники володіють ще і грецькою. Більше, ніж будь-яка інша федеральна земля, направить добровольців до Греції Північний Рейн - Вестфалія, відзначає AFP. «Сьогодні Греція стикається з тими ж проблемами, які існували в 1990 році в колишній НДР», - підкреслив міністр фінансів цієї землі Норберт-Вальтер Борьянс.

У свою чергу міністр фінансів землі Гессен Томас Шефер вважає доцільним залучити до допомоги грецьким податківцям колишніх співробітників німецьких податкових відомств, які вийшли на пенсію.

Сьогодні три чверті кваліфікованих приватних підприємців у Греції - нотаріусів, лікарів, які практикують у приватному порядку, інженерів та інших - свідомо занижують суму своїх доходів при подачі податкових декларацій, щоб платити менше податків. Про це повідомив тижневик Wirtschaftswoche з посиланням на конфіденційний документ Єврокомісії. За різними оцінками, через «податкові ухиляння» скарбниця Греції щорічно недоотримує суму в 15-20 мільярдів євро. !zn

Читайте також

Глава Світового банку сумнівається в ефективності допомоги Греції

Попереду - жорстока допомога, але за спиною - Греція

Європейські вкладники довіряють свої заощадження Німеччині

Грецький парламент прийняв закон про списання 107 млрд євро боргу країни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі