У Лос-Анджелесі роздали «Оскари»

Поділитися
У Лос-Анджелесі відбулася 84-та церемонія вручення найпрестижнішої американської кінопремії - «Оскар». Чорно-білий німий фільм «Артист» французького режисера Мішеля Хазанавічус названий кращим фільмом 2011 року.

Пі час 84-ї церемонії вручення «Оскара» стрічка «Артист» французького режисера Мішеля Хазанавічуса визнана кращим фільмом. Ця перемога стала для фільму п'ятою з 10 номінацій.

Стрічка оповідає про події кінця 1920-х років. Головний герой - популярний актор німого кіно Джордж Валентайн, який не сприймає ідею переходу Голлівуду на зйомки фільмів з «живою» озвучкою.

Всього цього року у даній номінації було представлено дев'ять фільмів:

«Артист», «Бойовий кінь», «Дерево життя», «Моторошно голосно і вкрай близько», «Опівночі у Парижі», «Нащадки», «Прислуга», «Хранитель часу», «Людина, яка змінила все».

У 2011 році статуетку отримав фільм "Король каже!" режисера Тома Хупера.

Жан Дюжарден отримав «Оскара» у номінації Кращий актор за роботу у фільмі «Артист», четверта нагорода фільму з 10 номінацій.

На звання кращого режисера у 2012 році претендували Олександр Пейн («Нащадки»), Вуді Аллен («Північ у Парижі»), Мартін Скорсезе («Хранитель часу»), М.Хазанавічус («Артист»), Терренс Малік («Дерево життя»). У 2011 році премія у цій номінації була присуджена Тому Хуперу за фільм «Король каже!».

Кращою жіночою роллю кіноакадемія визнала роботу Меріл Стріп у фільмі «Залізна леді». Серед сценаристів переможцем «Оскара» став Вуді Аллен з фільмом «Опівночі у Парижі». !zn

Читайте також:

Американські кінокритики оголосили списки головних фільмів року

«Золота пальмова гілка» дісталася фільму Терренса Маліка «Дерево життя»

Американські кінокритики назвали «Меланхолію» кращою стрічкою року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі