Північна Корея згорне ядерну програму в обмін на їжу

Поділитися
КНДР у відповідь на прохання США погодився ввести мораторій на ядерні випробування, запуски ракет великої дальності та діяльність зі збагачення урану.

Пхеньян погодився ввести мораторій на ядерні випробування, запуски ракет великої дальності та діяльність зі збагачення урану на підприємстві у Йонбені, заявив 29 лютого офіційний представник МЗС КНДР. В обмін на ядерний мораторій уряд США пообіцяв надати Північній Кореї продовольчу допомогу.

«КНДР у відповідь на прохання США та з метою підтримки позитивної атмосфери на переговорах високого рівня між КНДР і США, погодився ввести мораторій на ядерні випробування, запуски ракет великої дальності та діяльність зі збагачення урану у Йонбені, а також допустити МАГАТЕ для контролю за мораторієм на діяльність зі збагачення у той час, як буде продовжуватися продуктивний діалог», - підкреслив представник МЗС.

Коментуючи переговори між представниками КНДР і США, які пройшли 23 і 24 лютого у Пекіні, представник МЗС КНДР підкреслив, що «КНДР і США погодилися здійснити низку одночасних кроків, спрямованих на зміцнення довіри, як частину зусиль щодо покращення відносин між КНДР і США».

«США підтвердили, що більше не мають ворожих намірів щодо КНДР і готові зробити кроки для покращення двосторонніх відносин задля рівності та взаємної поваги до суверенітету», - сказав дипломат.

«США пообіцяли надати 240 000 метричних тонн продовольчої допомоги з перспективою надання додаткової продовольчої допомоги. КНДР і ЄС узгодять організаційні деталі у найближчому майбутньому», - сказав представник МЗС КНДР.

«США дали зрозуміти, що санкції проти КНДР не націлені на цивільний сектор, включаючи повсякденне життя людей», - зазначив північнокорейський дипломат.

За даними ООН, третина населення КНДР у 24 мільйони осіб перебуває на межі голоду. Загострений дефіцит продуктів харчування у КНДР експерти пов'язують з призупиненням міжнародної допомоги цій країні після проведених Пхеньяном ядерних випробувань. !zn

Читайте також:

У Північній Кореї вперше за сім років видали безкоштовні продовольчі пайки

З Південної Кореї до Північної запустили повітряні кулі з солодощами

У КНДР півроку таборів отримають ті, хто не плакав за Кім Чен Іром

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі