Всього 100 тисяч українців офіційно заробляють більше 18 тис. грн на місяць

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У той же час, на кінець минулого року 700 тисяч осіб в Україні отримували зарплату в межах мінімальної зарплати, а 1,3 мільйона - ще менше.

Легальну зарплату, яка перевищує 18,2 тисячі гривень, отримують лише 100 тисяч українців. Про це розповів директор Департаменту надходження доходів Пенсійного фонду Василь Литвиненко.

У той же час, на кінець минулого року 700 тисяч осіб в Україні отримували зарплату в межах мінімальної зарплати, а 1,3 мільйона - ще менше.

У Пенсійному фонді також розповіли, що передбачений законом «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» максимум, з якого проводяться відрахування до загальнообов'язкових державних фондів, має на меті обмежити виплату надвисоких пенсій.

«Дійсно, є максимальна сума, після якої відрахування не беруться. Таку «стелю» визначено законом і вона не може перевищувати 17 прожиткових мінімумів для працездатного населення. Тобто, на сьогодні максимальна сума, з якої сплачуються внески, складає 18 241 гривень», - сказав Литвиненко.

За його словами, мова йде не про поблажливе ставлення до статків «товстосумів» - таким чином встановлені «запобіжники» для витратної частини бюджету ПФ.

«Якщо всю зарплату обкладати податками, то треба, відповідно, платити і надвисокі пенсії. Адже за нині чинним законодавством розмір виплат людині залежить від сум сплаченого внеску», - сказав директор департаменту ПФ.

Окрім того, нагадав чиновник, існує ще й добровільне пенсійне забезпечення. Тобто, завдяки розгалуженій системі недержавних пенсійних фондів людина зможе формувати свою пенсію з двох джерел - солідарної та недержавної систем.

Разом з тим директор департаменту ПФ підкреслив: піднімаючи «стелю» вище 17 прожиткових мінімумів, «ми ризикуємо натрапити на зворотний ефект - тінізацію зарплати». !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв зрівняти доходи українців


Зарплати українців за місяць скоротилися на 10,5%

Янукович перед виборами підніме пенсії та зарплати бюджетникам і військовослужбовцям

Кабмін свідомо занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі