Міжнародні спостерігачі оголосили російські вибори несправедливими

Поділитися
На думку спостерігачів від Організації з безпеки і співробітництва в Європі, вибори президента РФ проходили c перекосами на користь Путіна.

Президентські вибори у Росії були проведені з перекосами на користь одного з кандидатів - чинного прем'єр-міністра Володимира Путіна. Про це йдеться у попередньому висновку місії міжнародних спостерігачів від ОБСЄ.

«За нашою оцінкою, ці вибори були несправедливими, незважаючи на деякі інновації в електоральній системі», - сказав спеціальний координатор місії спостерігачів Тоні Пікула 5 березня на прес-конференції у Москві.

За його словами, зокрема, були відзначені перекоси у висвітленні діяльності одного з кандидатів, завищені вимоги до реєстрації кандидатів, зловживання адміністративним ресурсом і відсутність реальної конкуренції.

«В цілому, ці вибори охарактеризувалися низкою проблем з самого початку», - підкреслив Пікула.

Саме голосування, за оцінками спостерігачів, пройшло без серйозних порушень, проте процес підрахунку голосів отримав негативну оцінку майже на третині виборчих дільниць, де були присутні спостерігачі ОБСЄ.

Нагадаємо, що згідно з неофіційним підрахунком голосів, за Путіна проголосували 50,29% виборців, а згідно з даними ЦВК за підсумками опрацювання 99% протоколів дільничних виборчих комісій, на виборах президента РФ Путін лідирує з результатом 63,81% голосів. !zn

Читайте також:

Після обробки 99% протоколів Путін набирає 63,8%


Російська опозиція імпортує український досвід: 5 березня на Красній площі може з'явитися "свій майдан
"

Глава Чечні на виборчій дільниці станцював лезгінку (відео)

Сайт ЦВК Росії зазнав значних кібер-атак з усього світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі