ЄС знову нагадав Україні, що Угода про асоціацію залежить від справи Тимошенко

Поділитися
© ZN.UA
Як заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон, «за стандартами, які нам цінні, за європейськими стандартами, до Юлії Тимошенко поставилися неналежним чином».

Представники Європейського Союзу знову заявили, що ЄС не зможе просунутися у справі укладення Угоди про асоціацію з Україною, якщо влада України не змінить свого ставлення до справи колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон, яка знаходиться у Празі на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу та Східного партнерства ЄС, нагадала, що в ЄС вже чітко давав знати владі України, «за стандартами, які нам цінні, за європейськими стандартами, до Юлії Тимошенко поставилися неналежним чином».

За її словами, ЄС закликає Україну «не тільки зрозуміти це», але і виправити становище, «використовуючи стандарти міжнародного правосуддя», і продовжуватиме закликати до цього і надалі.

«Ми хочемо угоди про асоціацію, але усвідомлюємо, що політичні структури, які діють в Європі, захочуть побачити поступ у цьому питанні», - додала вона.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський додав, що його країна теж хотіла б підписання, ратифікації та втілення угоди про асоціацію України з ЄС, і нагадав, що й сама Юлія Тимошенко хотіла б цього ж незалежно від того, що відбувається з нею.

Але, підкреслив він, слова Ештон відображають тверду позицію деяких країн-членів ЄС, що «об'єктивно цього не відбудеться, якщо справу Тимошенко не буде вирішено, і влада Україна знає це».

Також у зустрічі брав участь міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Нагадаємо, раніше міністри закордонних справ п'яти країн Євросоюзу опублікували спільну статтю про ситуацію в Україні. Голови МЗС заявили, що вище українське керівництво несе персональну відповідальність за допуск до виборів лідерів опозиції, і угоду про асоціацію з ЄС не буде підписано при збереженні нинішньої ситуації. !zn

Читайте також:

Томенко знає, як можна врятувати Тимошенко і Луценка

Україна виконає рішення Європейського суду щодо Луценка і Тимошенко, - джерело

У ЄС відкрито визнали, що Угоду про асоціацію з Україною заморожено

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі