Азаров пообіцяв "економне" житло по $500 за квадрат

Поділитися
Азаров нагадав, що в Україні сьогодні налічується 1,5 млн людей, які стоять в чергах на житло, при чому ця черга практично не рухається. А щоб зрушити її з місця, необхідно зменшувати вартість житла, оскільки зараз ціни на квартири надвисокі.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров розрахував, за яких умов молода середньостатистична родина могла б придбати двохкімнатну квартиру.

«Необхідно будувати доступне житло у економному варіанті. Двохкімнатна квартира повинна бути площею до 50 метрів квадратних, а вартість квадратного метра не повинна перевищувати 500 доларів», - сказав Азаров під час спілкування із столичними метробудівцями в рамках ознайомлення з ходом будівництва метрополітену в напрямку станцій метро «Іподром» та «Одеська площа» в Києві.

За словами прем’єра, вартість такої квартири становитиме близько 200 тис. грн.

Зокрема Азаров поцікавився у молодого метробудівця, скільки його сім`я могла б витратити на придбання квартири. Метробудівець зазначив, що у сукупний дохід його родини із двох чоловік становить близько 6 тис. грн в місяць. За його словами, для придбання двохкімнатної квартири вони могли б сплатити близько 50 тис. грн першого внеску, і щомісяця виплачувати орієнтовно 2 тис. грн за іпотечним кредитом.

Тож Азаров підрахував, що при умові першого внеску в розмірі 50 тис. грн (за нової системи іпотечного кредитування) необхідно буде взяти кредит на 150 тис. грн на 10 років під 2% річних.

«Якщо вартість квартири 200 тис. грн, ви внесли 50 тис. грн першого внеску, то вам залишиться заплатити 150 тис. грн плюс 2% річних. Якщо ці 150 тис. грн розбити на 10 років, то доведеться сплачувати приблизно 15 тис. грн в рік, або близько 1,5 тис в місяць», - підрахував Азаров.

«От зараз таку систему іпотечного кредитування ми розробляємо», - додав він.

Азаров нагадав, що в Україні сьогодні налічується 1,5 млн людей, які стоять в чергах на житло, при чому ця черга практично не рухається. А для того, аби зрушити цю чергу з місця, «необхідно будувати хоча б 100 тис. доступного житла у рік». «Тоді років через 10 можна було б цю проблему вирішити», - заявив Азаров.

Нагадаємо, напередодні глава держави Віктор Янукович роздав "передвиборчі пряники", оголосивши, серед іншого, що з 1 травня має запрацювати програма іпотечного кредитування для придбання «доступного житла» під 2-3% річних на термін 10-15 років. !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв доступне житло вже через 2-3 тижні

Банкіри: $600 за квадратний метр житла – це абсолютно реально

Для будівництва доступного житла з бюджету слід виділити мінімум 6,5 млрд грн, а не 200 млн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі