Азаров звинуватив агентство S&P, яке обвалило рейтинг України до негативного, у суб'єктивності

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Азаров приєднався до глав урядів по всьому світу, яким не подобається, коли рейтингові агентства знижують рейтинги їх країн. Підвищення рейтингів завжди вітається.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що для зниження рейтингу України не має жодних об'єктивних підстав.

Про це Азаров повідомив, коментуючи на прохання користувачів мережі Facebook інформацію про погіршення рейтинговим агентством Standard & Poor's прогнозу за суверенними кредитними рейтингами України зі «стабільного» на «негативний».

Він зазначив, що рейтингові агентства при виставленні оцінок іноді перестраховуються.

«Міжнародне рейтингове агентство, зокрема згадане вами, виставляло перед кризою 2008 р. дуже високі рейтинги багатьом фінансовим установам і країнам, які згодом збанкрутили. Після цього почалася, на мій погляд, перестраховка з боку рейтингових агентств, і в даний час багатьма рейтинговими агентствами занижені оцінки за такими країнами, як Австрія, Франція, Велика Британія. Та практично за всіма, зокрема й за Україною. Для зниження рейтингу України немає жодних об'єктивних підстав», - пише Азаров.

(Рейтинги цих європейських країн перебувають на інвестиційному рівні, рейтинги України - на «сміттєвому» - ред.)

Він зазначив, що зараз в України позитивні оцінки зростання економіки. Співвідношення боргу до ВВП знижується і знаходиться на набагато нижчих відмітках, ніж для більшості європейських країн.

S&P погіршило прогноз рейтингів України до «негативного»

Україна, відзначив Азаров, стабільно розраховується за всіма своїми зовнішніми і внутрішніми зобов'язаннями.

«А що стосується невизначеності роботи з МВФ і "Газпромом", то і тут ніякої невизначеності немає. У нас є програми співпраці з МВФ, а також є діючий контракт з "Газпромом", який ми виконуємо. Тому, на мій погляд, це оцінка суб'єктивна, і, до речі, мою думку розділяють практично всі керівники урядів, яким довелося мати справу з переглядом таких оцінок. Якщо ви прочитаєте реакцію багатьох керівників країн Європи, то ви легко переконаєтеся в тому, що я зараз сказав», - пише Азаров.

Як повідомлялося, агентство Standard & Poor's у четвер, 15 березня, погіршило прогноз довгострокових суверенних рейтингів України на «негативний» зі «стабільного». S&P побоюється посилення ризиків щодо рефінансування, якщо Києву не вдасться виконати умови надання кредитів Міжнародного валютного фонду. Крім того, на погіршення прогнозу вплинули неясні перспективи переговорів за новою ціною на газ з Росією.

Раніше прогнози по рейтингах України знизили два інших міжнародних рейтингових агентства - Moody's і Fitch. !zn

Читайте також:

Янукович заявив про підвищення рейтингів України, хоча їх понизили

Холодна погода врятувала промвиробництво в лютому від падіння


Moody's погіршило прогноз рейтингів України зі «стабільного» до «негативного»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі