Американські експерти не знайшли в українських сирах пальмову олію

Поділитися
© busmanagement.com
На сьогодні вже досліджено понад 280 зразків українського сиру на вміст жирів рослинного походження. В Держветфітослужбі України стверджують, що всі перевірені зразки відповідають стандартам якості.

Зразки сирів деяких українських виробників проходять інспектування за кордоном на вміст жирів рослинного походження. За попередніми даними перевірок американськими фахівцями, пальмову олію в українських сирах не виявлено. Про це повідомив перший заступник голови Держветфітослужби України Володимир Горжеєв.

«На сьогодні вже досліджено понад 280 зразків сиру на вміст жирів рослинного походження, і позитивних результатів у цих зразках ми не знаходимо. Окрім того, два сорти сиру направили у лабораторію штату Колорадо у США. Поки попередньо американські фахівці теж не виявили пальмову олію», - зазначив представник відомства.

Він також додав, що наразі між Україною і Росією налагоджений діалог для вирішення ситуації щодо заборони ввезення українських сирів на територію РФ. У даний час проводяться перевірки групами обох країн, після закінчення яких український експорт буде відновлено. Триває обмін документами і підготовка до перевірок українських заводів російськими інспекторами.

Як повідомлялося, Росспоживнагляд мав намір 19-30 березня проінспектувати низку сироробних підприємств України. Однак глава Держспоживстандарту РФ Геннадій Оніщенко заявив, що перевірка відкладена.

Глава Держветфітослужби України Іван Бісюк у свою чергу стверджує, що незалежна експертиза, зроблена за кордоном, підтвердила високу якість українських сирів. !zn

Читайте також:

Глава Держветфітослужби порівняв дії Росії у «сирній війні» з грою у наперстки

Зарубіжна експертиза спростувала звинувачення Росії на адресу українських сирів

Росія висунула умови для припинення «сирної війни»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі