ЄС закликав Росію припинити постачання зброї до Сирії

Поділитися
© newslife.ru
Глава дипломатії Євросоюзу закликала Росію не постачати зброю до Сирії. В ЄС впевнені, що постачання зброї до Сирії «сприяє мілітаризації конфлікту».

Голова дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон закликала Росію не постачати зброю Сирії.

«Ми відверті з росіянами: ми настійно закликаємо їх переглянути їхні позиції щодо постачання зброї до Сирії», - сказала вона.

За словами голови дипломатії ЄС, постачання зброї до Сирії «сприяють мілітаризації конфлікту».

Раніше екс-прем'єр-міністр Бельгії, голова третьої за чисельністю фракції Європарламенту «Європейські ліберали і демократи» Гі Верхофстадт закликав ООН негайно перевірити повідомлення сирійської опозиції про те, що Росія нібито здійснила постачання у понеділок партії військової техніки до Сирії.

«Росія завжди наполягає на тому, щоб дипломатичним шляхом покласти край масовим вбивствам у Сирії і накладає вето на кожну резолюцію (щодо Сирії) Ради Безпеки ООН. Тепер ми дізналися від сирійських активістів, що Росія направила у понеділок сили спеціального призначення для доставки військової техніки сирійському режиму. Якщо це правда, Росія буде пособником злочинів проти людяності, скоєних президентом Сирії Асадом. Це абсолютно неприйнятно. Ми настійно закликаємо ООН негайно розслідувати ці твердження, а Росію - надати пояснення», - сказав він.

Нагадаємо, 19 березня низка ЗМІ повідомила, що танкер Чорноморського флоту «Іман», на борту якого нібито знаходиться група морських піхотинців, виконує бойові завдання біля берегів Сирії. У Міноборони РФ підкреслили, що танкер «Іман» дійсно знаходиться в порту Тартус у Сирії, але виконує виключно технічні завдання, і його екіпаж складається з цивільного персоналу, якому надано охорону.

США дали Ірану останній шанс уникнути військових дій. Росія вже готова до війни

У Міноборони Сирії також спростували інформацію про те, що російські військові кораблі прибули до берегів Сирії для виконання бойових завдань.

Сирія вже рік охоплена антиурядовими протестами, які в останні місяці переросли у запеклі збройні зіткнення. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальне число жертв у країні перевищило 8000 осіб. У свою чергу сирійська влада заявляє, що у зіткненнях було вбито понад 2 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики. !zn

Читайте також:

ЗМІ «знайшли» у сирійському порту кораблі з російським спецназом. Москва і Дамаск все заперечують

У ЗМІ потрапило особисте листування президента Сирії


США не поспішають починати військову операцію проти Сирії, побоюючись російських ракет

Wikileaks: США планують військову операцію у Сирії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі