На службу ізраїльської розвідки надійдуть жуки і равлики

Поділитися
© fotolife.com.ua
Живлення крихітних відеокамер буде забезпечено за рахунок власної глюкози комах. Поки від равликів можна отримати стільки енергії, скільки її міститься в батарейці ААА.

Ізраїльські й американські вчені проводять експерименти з різними комахами з метою їхнього використання у розвідувальних цілях в майбутніх військових конфліктах, пише Франческо Баттістіні на сайті газети Corriere della Sera.

«Шпигуни майбутнього? Таємна зброя, яку буде використано для збору інформації про іранські ядерні об'єкти? На перший погляд, це сотня звичайних равликів. Але, якщо придивитися до них трохи краще, можна помітити, що вони відрізняються від звичайних безхребетних: на кожному є клубок тонесеньких електродів, їх ще називають Buckypaper, листи нанотрубок з вуглецю. Саме завдяки цим електродам равлики, як і скарабеї та багато інших комах, у найближчому майбутньому можуть стати новим кордоном шпигунства», - стверджує журналіст.

Комахи та інші дрібні живі істоти можуть бути підключені до відеокамер, акустичних або газових сенсорів, систем спостереження, розпізнавальних пристроїв і будь-яких інших електронних систем. «Їх можна використовувати для будь-яких цілей, - пояснюють вчені з університету Бєєр-Шеви. - Щоб шпигувати за противником, вивчати місця катастроф, шукати людей під руїнами після землетрусів, живити медичне обладнання».

«Ізраїльські й американські вчені працюють в даній області вже багато років. Фінансування здійснюється в основному військовими відомствами. Під час спостережень за равликами дослідники прийшли до висновку, що за допомогою електродів, використовуючи глюкозу, яка міститься у гемолімфі, з них можна отримувати стільки енергії, скільки необхідно для тривалої та автономної роботи крихітних відеокамер або сенсорів телеспостереження. Поки від равликів можна отримати стільки енергії, скільки її міститься в батарейці ААА, але вчені вважають, що цей показник можна покращити», - йдеться у статті.

«Американські та ізраїльські вчені вивчають можливість використання комах, молюсків, навіть цвілі у розвідувальних цілях, для того, щоб не наражати на небезпеку життя військовослужбовців. По суті, живих мікророботів за допомогою спеціальних імпульсів можна направляти куди завгодно. Тільки б противник не застосував інсектицид...» - підсумовує автор статті. !zn

Читайте також:

На фермах в Японії рис і пшеницю будуть вирощувати роботи

Учені не знайшли в мурашок-фермерів ген «фермерства»

Пентагон розробляє безпілотники розміром з птаха

Вчені виявили скам'янілі останки гігантської мурашки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі