У ФБР визнали, що програють війну з хакерами

Поділитися
© flickr.com/photos/70857039@N00
Комп'ютерні злочинці занадто талановиті, а засоби захисту занадто слабкі, визнали у ФБР.

Керівник відділення комп'ютерної безпеки Федерального бюро розслідувань (ФБР) Шон Генрі дав похмуру оцінку спробам влади США протистояти хакерам, що викрадають дані з корпоративних мереж, пише газета The Wall Street Journal.

«Ми не перемагаємо», - заявив глава кібер-поліції США, який готується залишити відомство, прослуживши у ньому більше 20 років.

Він зазначив, що боротися з хакерами неможливо, оскільки комп'ютерні злочинці занадто талановиті, а засоби захисту занадто слабкі, щоб зупинити їх.

Генрі, який надалі має намір займатися комп'ютерною безпекою у приватній фірмі, яку відмовився назвати, підкреслив, що компаніям необхідно кардинально змінити те, яким чином вони використовують комп'ютерні мережі, аби запобігти подальшій шкоді національній безпеці та економіці. Занадто багато компаній - від великих міжнародних до невеликих стартапів - не усвідомлюють, які вони взяли на себе ризики або яких зазнають збитків, про які ще не знають, через застосування вразливих комп'ютерних мереж, сказав він.

«Я не бачу іншого виходу з ситуації, окрім змін у технологіях або змін у поведінці, тому що це нестійкі моделі за визначенням. Нестійкість у тому, що ви ніколи не переможете, ніколи не вбережете себе, і ніколи не зможете обгрунтовано очікувати недоторканності або безпеки приватної інформації», - заявив головний кібер-поліцейський.

У той же час Джеймс Льюїс, старший науковий співробітник з питань кібербезпеки у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, дотримується не настільки похмурої точки зору. «Я насправді більш оптимістичний. Я думаю, що ми програли тільки початок битви», - сказав він.

Читайте також:

У чотирьох країнах заарештовано 25 активістів Anonymous. У відповідь хакери зламали сайт Інтерполу


Хакери зламали iPad 3 у перший день продажів

Україну названо раєм для хакерів

ФБР заарештувало лідерів хакерського угруповання LulzSec

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі