Диктувати умови у Митному союзі буде Росія

Поділитися
У Митному союзі будуть діяти митні тарифи тієї країни, яка першою вступить до Світової організації торгівлі (СОТ).

Держави-учасники Митного союзу (МС) приймуть митні тарифи тієї країни, яка першою завершить процес перемовин щодо вступу до СОТ, заявив член колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК) у ранзі міністра Сергій Сидорський.

Про це він сказав на зустрічі у середу, 28 березня у Москві з представниками білоруського бізнесу та банківських організацій, передає телеканал "Беларусь-1".

"Є домовленість про те, що митні ставки у Митному союзі будуть встановлюватися залежно від того, хто першим вступить до СОТ, і очевидно, що першою буде Росія", - сказав Сидорський.

Чиновник зазначив, що для Білорусі ця норма торкнеться продукції машинобудування, у тому числі сільгоспмашинобудування, а також торкнеться і деяких інших товарів, які сьогодні використовуються у різних галузях промисловості республіки. "Все це буде йти через наші зовнішні кордони з більш низькими митними ставками", - зазначив Сидорський.

На зустрічі також обговорювалися питання, як далі вести технічну, економічну і комерційну політику у найближчій перспективі з урахуванням руху країн в Єдиний економічний простір. "Головне завдання, яке ставить сьогодні ЄЕК, - допомогти національному виробникові активніше вступати у фазу глибокої інтеграції і не втратити ті напрацювання, які є", - сказав Сидорський.

Як відомо, Москва запрошує Київ до Митного союзу і Євразійського союзу, обіцяючи після вступу внутрішньоросійські ціни на енергоносії. Однак Київ пропонує співпрацю з МС у форматі три плюс один.

З початку року між Україною і країнами Митного союзу виникало кілька торгових суперечок. З лютого триває так звана "сирна суперечка" між Росією і Україною. Крім того, Україна з 1 березня тимчасово призупинила ввезення на свою територію з Білорусі тварин, а також м'ясо-молочної продукції. !zn

Читайте також:

Україна поскаржиться на Росію до СОТ за обмеження імпорту українських сирів


Україні загрожує нова «торгова війна». Цього разу - цукрова, з Митним союзом

Янукович: Для вступу до Митного союзу необхідно міняти Конституцію

Україна затвердила новий порядок ведення "торгових воєн"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі