Кабмін ініціює підвищення цін на алкоголь замість боротьби з «паленою» горілкою

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На думку виробників алкоголю, підвищення акцизів до різкого збільшення платежів до бюджету не спричинить. «Мільярди податків можна знайти тільки в чорному бізнесі, який держава повинна забрати в бандитів», - відзначають виробники.

Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський запропонував провідним українським виробникам алкоголю підняти акцизи на свою продукцію для підвищення надходжень до бюджету. Водночас, виробники очікують від Кабміну інших заходів з наповнення скарбниці - рішучої боротьби з нелегальним алкоголем.

За даними ZN.UA, нараду з виробниками, присвячену підвищенню надходжень від акцизного збору, Хорошковський провів 26 березня.

«Ми очікували, - розповів ZN.UA один з учасників наради, - що Валерій Іванович як колишній глава СБУ розповість, що ринок виробництва спирту й горілки буде легалізовано, що бандитів виженуть зі спиртозаводів, заборонять виробляти й торгувати паленою горілкою, що буде перекрито всі шляхи уникнення оподаткування. Тобто буде розширено базу оподаткування в галузі, створено стимули для зміцнення і розвитку легальних горілочних брендів. Що буде вирішено корпоративні спори, якими криміналітет шматує деякі горілочні компанії. Що держава створить умови для стимулювання експорту алкоголю».

«Але натомість почули стару заїжджену ідею, що Кабмін планує знову підвищити мінімальну роздрібну ціну на горілку. Виграють від цього кілька дорогих брендів», - додав він.

На думку виробників, збільшення податкового навантаження на легальний білий сектор до різкого збільшення платежів до бюджету не спричинить. «Мільярди податків можна знайти тільки в чорному бізнесі, який держава повинна забрати в бандитів», - відзначило джерело.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Юрія Бутусова «Укрспирт» не бажає виходити з тіні». !zn

Читайте також:

Акцизні марки на алкоголь і сигарети за рік подорожчали втричі

Податкова заявила, що ринок горілки виходить з тіні - збір акцизу зріс на третину

Мінфін запропонував підвищити мінімальну ціну горілки до 33 грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі