Угоду про асоціацію буде підписано, в кращому випадку, через 6-12 місяців

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У МЗС Україні розуміють, що між парафуванням і підписанням Угоди про асоціацію з ЄС пройде не один місяць. Йдеться, в найбільш оптимістичному варіанті про термін від 6 місяців до 1 року.

Угоду про асоціацію з ЄС, у кращому випадку, буде підписано через 6-12 місяців, заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Навіть з чисто технічної точки зору, звичайно ж, це буде вимагати декількох місяців. Йдеться, в найбільш оптимістичному варіанті про термін від 6 до 12 місяців, як ми бачимо на прикладі тих угод, які були підписані до нас, в не такому далекому минулому», - сказав глава МЗС.

Керівник українського зовнішньополітичного відомства зазначив також, що після парафування угоди будуть вноситися технічні правки в частину, що стосується створення зони вільної торгівлі.

«Сторони домовилися продовжити процес правової експертизи розділу щодо створення ЗВТ. У результаті цього в нього можуть вноситися окремі технічні або лінгвістичні зміни не принципового характеру. Йдеться про суто технічний процес», - зазначив Грищенко.

Він додав, що ці зміни будуть вноситися в контексті підготовки Угоди до підписання, і це звичайна практика ЄС при підписанні таких угод.

Водночас, за його словами, Україна сподівається на ратифікацію парламентами країн-членів ЄС даного документа.

«Ми виходимо з того, що існують всі необхідні передумови для того, щоб уважно розглянувши цей документ, його переваги з точки зору стратегічної перспективи, не просто відносин України з ЄС, а й ролі самого ЄС у світі, що підтримка в ратифікації цього документа і набуття ним чинності буде істотно більш видимою, ніж іноді це звучить з точки зору заяв окремих політиків», - сказав він.

Він додав, що «ми живемо в демократії, і, звичайно ж, різні думки звучать».

«Ми працюємо над тим, щоб ми отримали в результаті набуття чинності цього документа ту перспективу, яка необхідна українському народу, і це буде відповідати реальним довгостроковим інтересам всього європейського співтовариства», - підкреслив глава МЗС.

Як повідомлялося, 30 березня керівники переговорних делегацій України та ЄС парафували текст Угоди про асоціацію, невід'ємною складовою частиною якого будуть положення щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Парафування документа є технічним процесом узгодження тексту, домовленості за яким були досягнуті на рівні глав делегацій.

Після парафування угоди послідує процес ратифікації. Це означає, що угоду мають ратифікувати всі 27 парламентів ЄС. !zn

Читайте також:

Німеччина поки проти ратифікації Угоди про асоціацію з Україною

Єврокомісар Фюле: Для євроінтеграції України необхідні глибокі демократичні реформи

Брюссель вимагає від України виконати політичні умови для підписання Угоди про асоціацію

Азаров визнав, що процес євроінтеграції України зайшов у глухий кут

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі