Жителі Львівщини погрожують заблокувати трасу Київ-Чоп на знак протесту проти поганих доріг

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Василий Худицкий, zn.ua
Відсутність нормальних доріг вбиває туристичну галузь Львівщини, яка є єдиним джерелом прибутку для багатьох місцевих мешканців. Незважаючи на численні обіцянки влади, дороги залишаються в жахливому стані. Щоб привернути увагу до своїх проблем, люди погрожують вдатися до крайнощів.

1 квітня підприємці та мешканці кількох населених пунктів Львівщини нагадали владі про катастрофічний стан місцевих доріг. У Сколівському районі на акцію протесту перед райрадою з'їхались понад 100 автомобілів зі Славського, Волосянки, Лавочного та інших сіл краю. Як передає кореспондент ZN.UA, наступним протестним кроком сколівські активісти планують блокування траси Київ-Чоп.

«Найбільша проблема для туризму Львівщини - погані дороги. Підприємці власними коштами збудували чудові бази відпочинку, готелі, заклади харчування, розвивають зелений туризм. Проте без якісних доріг люди не хочуть сюди їхати. Внаслідок цього туризм на Сколівщині занепадає», - розповів один з організаторів протесту, підприємець Володимир Бега.

Як розповідають підприємці та мешканці, районна та обласна влада Львівщини вже 20 років нічого не роблять для ремонту ділянки дороги Святослав-Волосянка та Славське-Лавочне. Останні три роки голови Львівської ОДА обіцяли, що до Євро-2012 на ремонт цих доріг буде виділено значні кошти з державного бюджету. Та до чемпіонату Європи з футболу залишилось кілька місяців, а держава не виділила на ці цілі жодної копійки.

Нещодавно, перед загрозою акції протесту, Сколівське відділення «Укравтодору» отримало близько 700 тисяч грн на здійснення так званого «ямкового» ремонту. Але, як повідомив кореспондент ZN.UA, дорогу ремонтували під дощем - робітники кидали асфальт просто у ями з водою. Таким чином, не мине й двох місяців, як дорога набуде попереднього вигляду.

«Питання стоїть про виживання людей у цьому краї. Адже у радіусі 75 км немає жодного виробництва, люди живуть лише з туризму, - розповів голова Славської селищної ради Михайло Кінаш. - Ми пишемо листи до районної та обласної влади, всі про це знають, але нікого наші проблеми не турбують. Найбільше руйнують дороги господарства, які вивозять деревину. Виходить так, що хтось заробляє на вирубуванні лісу великі кошти, а нам залишаються лише спустошені гори та розбиті дороги. Через це від нас відвернулися туристи та інвестори».

Раніше посприяти у ремонті доріг на Сколівщині вже обіцяли колишні губернатори, нинішній заступник голови Львівської ОДА з питань Євро-2012 Володимир Губицький, віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков. Отож тепер підприємці хотіли б їм про це нагадати. !zn

Читайте також:

ЄІБ виділив «Укравтодору» кредит на 450 млн євро для реконструкції під’їздів до Києва

Місцевий прикордонний рух

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі