Створено комп'ютер, що розпізнає брехню за рухом очей

Поділитися
© hombiz.ru
Американські вчені розробили комп'ютер, який за рухом очей людини може визначити брехню і правду. Система змогла успішно визначити брехню у 82,2% випадків, тоді як у досвідчених слідчих цей коефіцієнт склав близько 60%.

Вчені з Університету штату Нью-Йорк у Баффало розробили високотехнологічний поліграф. Базуючись на рухах очей, він розпізнає, коли людина каже правду, а коли брехню. Як стверджують дослідники, їхня система здатна визначити брехливе висловлювання з точністю понад 80%.

Нова система була протестована на 40 добровольцях. До початку експерименту їм було запропоновано загадати, чи вкрали вони чек, який було виписано на ім'я політичної партії, яку вони не підтримують. Поруч з ними сідав дізнавач, який спочатку ставив питання, не пов'язані з темою, а потім безпосередньо запитував про «крадіжку».

У цей час програма за допомогою веб-камер відстежувала порушення траєкторії руху очей, швидкість моргання і частоту, з якою учасники експерименту переносили погляд. У результаті система змогла успішно визначити брехню у 82,2% випадків, тоді як у досвідчених слідчих цей коефіцієнт склав близько 60%.

Співавтор дослідження Іфеома Нвогу зазначив, що система показала вражаючі результати, незважаючи на статистично малу кількість учасників експерименту. У планах учених - ускладнити систему, яка змогла б визначати брехню не тільки за рухом очних яблук, але і м'язів обличчя, а також за жестами. !zn

Читайте також:

Інженери запропонували використовувати серце в якості пароля для комп'ютера

Учені почали розробку комп'ютерів з тканини

Через Chrome можна буде дистанційно керувати іншим комп'ютером

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі