Кількість паліїв в Україні за три роки зменшилася на півтора мільйона

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Поширеність паління серед дорослих чоловіків у 2011 році становила 46%, серед дорослих жінок - 6%, в цілому - 24%.

За останні три роки в Україні частка паліїв у віці 12 років і старше зменшилася на 3,3 процентних пункти або більш ніж на 13%. Усього в 2011 році в Україні палили 8,6 мільйона осіб, на 1,5 мільйона менше, ніж у 2008 році. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я України.

«Перерахунок даних Держкомстату для осіб старше 18 років показує, що поширеність паління серед дорослих чоловіків у 2011 році становила 46%, серед дорослих жінок - 6%, в цілому - 24%. Серед позитивних тенденцій останніх років особливо слід відзначити зменшення поширеності паління серед молодих жінок (18-29 років) - з 13,3% у 2008 році до 8,5% у 2011 році, або на 36%.

Опитування також показали, що зменшилася кількість осіб, які мають хронічний бронхіт або емфізему легень: з 8,9% у 2008 році до 7,1% у 2011 році, або на 18%. Дані про смертність вказують також на істотне зменшення кількості смертей від емфіземи легень, астми, інсультів та інших обумовлених тютюном хвороб в останні роки, коли в Україні почався процес скорочення паління", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ впевнені, що введення в Україні з вересня 2012 року повної заборони тютюнової реклами, згідно з підписаним президентом Віктором Януковичем законом, введення з жовтня 2012 року попереджень з малюнками на тютюнових пачках, згідно з постановою уряду, звільнення закладів громадського харчування та культури від тютюнового диму, відповідно до законопроекту, нещодавно прийнятого Верховною Радою в першому читанні, здатні підтримати позитивну тенденцію до скорочення паління у нашій країні, що призведе до подальшого скорочення числа хвороб та смертей через тютюн. !zn

Читайте також:

Заборона реклами цигарок не допоможе Україні впоратися з проблемою куріння

Нікотин подає в мозок курця помилкові сигнали про ситість

На стадіонах Євро-2012 будуть заборонені цигарки

Нерегулярне паління так само згубне для мозку, як і постійне

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі