Чай подорожчає у 2012 році на 12% через погані погодні умови

Поділитися
Засуха і заморозки у найбільших регіонах з виробництва чаю, у тому числі на Шрі-Ланці та в Кенії, можуть сприяти зростанню світового дефіциту чаю.

Світові ціни на чай у 2012 році можуть підвищитися на 12% через погані погодні умови. Зокрема посуха і заморозки у найбільших регіонах з виробництва чаю, у тому числі на Шрі-Ланці та у Кенії, можуть сприяти зростанню світового дефіциту чаю.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву McLeod Russel India Ltd.

Ціни на чай вищого сорту можуть цього року зрости до $3 за кілограм, вважає керуючий директор McLeod Russel India Адітья Кхаітан. В Індії, яка є другим за величиною виробником чаю після Китаю, його вартість може підвищитися у 2012 році на 10% з 120 рупій ($2,4) за кілограм у 2011 році.

Виробництво чаю у Кенії, яка займає лідируючу позицію у світі з випуску чорного чаю, скоротилося у лютому на 31% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 18,41 млн кг.

Дефіцит чаю у Південній Азії на початку нового сільськогосподарського року, який почався у квітні, становить 130 млн кг, що на 8,3% перевищує показник прошлого року.

"Я не думаю, що обсяги виробництва чаю в Індії будуть вищими, ніж торік, бо погодні умови далекі від ідеальних", - сказав А.Кхаітан. У 2011 році врожай чаю у Південній Азії склав 998 млн кг. !zn

Читайте також:

Ціна за пляшку горілки зросте на 25-50%

Кава може значно подешевшати через рекордний врожай

Клюєв домовився з виробниками та супермаркетами про «стабілізацію» цін на продукти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі