Freedom House вважає Україну однією з найбільш вільних пострадянських країн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У звіті Freedom House «Свобода у світі», який організація випускає ось вже 40 років, Україна разом з Грузією і Молдовою знаходиться в числі 3 пострадянських країн, які оцінюються як «частково вільні».

Україна залишається однією з найбільш вільних країн колишнього СРСР, незважаючи на те, що за останні роки ситуація зі свободою погіршилася. Про це заявив президент Freedom House Девід Креймер в інтерв'ю виданню «Коммерсант-Украина».

За словами Креймера, до числа найбільш вільних пострадянських країн Freedom House відносить Латвію, Литву й Естонію. З 2005 по 2010 рік Україна була у статусі «вільної» країни, але потім Freedom House знизив її рейтинг.

Однак, відповідаючи на питання про ситуацію зі свободою в Україні порівняно з іншими пострадянськими державами, президент Freedom House зазначив, що «ситуація в Україні краща».

За його словами, у звіті Freedom House «Свобода у світі», який організація випускає ось вже 40 років, Україна разом з Грузією і Молдовою знаходиться в числі 3 пострадянських країн, які оцінюються як «частково вільні».

У той же час Креймер заявив, що Freedom House не вважає, що ситуація при президенті Вікторі Ющенку і прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко була кращою, ніж за нинішньої влади. «Там було багато проблем, і це був недієздатний уряд. Там було багато корупції», - заявив президент організації.

При цьому він зазначив, що при Ющенку і Тимошенко проводилися чесні вибори, громадянське суспільство було активним. А за нинішньої влади, як зазначає Креймер, були зафіксовані порушення на виборах, зокрема на місцевих виборах восени 2010 року і на виборах мера Обухова Київської області у березні 2012 року, а також почалися переслідування опозиції, що не може не турбувати Захід.

Нагадаємо, 3-4 квітня представники Freedom House провели зустрічі з президентом Віктором Януковичем, а також відвідали у Лук'янівському СІЗО колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та у Качанівській виправній колонії екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. !zn

Читайте також:

Freedom House: Ситуацію в Україні погіршує централізація влади у руках однієї сім'ї

Янукович півтори години говорив з директором Freedom House про новий КПК і вибори

Представники Freedom House стурбовані здоров'ям Тимошенко

Freedom House оприлюднить звіт щодо України на початку червня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі